TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaş Hamza’ya iki ödül birden

Ege’de Bugün Gazetesi yazarlarından Hamza Gül, Kütahya’nın Simav ilçesinde düzenlenen, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 15-18 Ağustos Simav Buluşması’nda her hafta üç mahalle muhtarına Bizim Mahalle köşesinde yer vererek mahallelerin sorunlarına değinmesinden dolayı ödüllendirildi

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 09:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vatandaş Hamza’ya iki ödül birden

OKTAY İLERİ

Gazetemiz yazarlarından Hamza Gül’e, her hafta üç mahallenin sorunlarına ve mahalle muhtarlarının görüşlerine yer verdiği Bizim Mahalle köşesinden dolayı Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu tarafından iki ödül birden verildi. Hamza Gül, Mahalle sorunlarını ve vatandaşların sesini daha fazla kişiye duyurabilmek maksadıyla çıktığı bu yolda şimdiye kadar Bizim Mahalle köşesinde 13 ayda tam 166 mahalleye yer verdi. Hamza Gül ödüllerini, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan’dan aldı.

13 AYDA 166 MAHALLE

Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz şunları kaydetti: “Her hafta farklı mahallelerin birçok sorununu dile getiren ve bunlara köşesinde yer veren Hamza Gül’e teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdiye kadar 13 ayda tam 166 mahallenin muhtarıyla görüşerek, o mahallelerin sorunlarını kamuoyuna duyurmak için yapmış olduğu özverili çalışmalarının da devamını diliyorum.”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz’in konuşmasının arından söz alan Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan ise şimdiye kadar muhtarların, siyasetçilerin gölgesi altında kaldıklarını ve bu yüzden seslerini yeteri kadar duyuramadıklarını belirtti. Muhtarlığın çok önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Taylan, “Muhtarlıklar çok önemli kurumlar olmakla beraber, seslerini yeteri kadar duyuramıyorlar. Bu bağlamda Ege’de Bugün Gazetesi Muhabiri Sayın Hamza Gül’e, muhtarların sesini duyurabilmeleri açısından gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Dolayısıyla yapmış olduğu bu çalışmaların bizleri çok mutlu etiğini ve devamının da gelmesini dilediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

“GÖREV EDİNDİM”

Taylan’ın ardından söz alan Hamza Gül, “Ege’de Bugün okurları ve mahalle sakinlerine merhaba. Mahallemizi muhtarlardan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar, kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak. Ben gazetedeki köşeme hep bu sloganla başladım. Beni bu ödüle layık gören Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan, değerli muhtarlarımız ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaş Hamza olarak Bizim Mahalle köşesinde muhtarlarımızın ve mahallerimizin sorunlarını da dile getirmeye devam edeceğimi belirtmek istiyorum” dedi. Hamza Gül’ü, Ege’de Bugün ailesi olarak bizler de tebrik ediyor ve basın hayatında daha nice başarılar elde etmesini temenni ediyoruz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.