TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Özveri sırası belediyenin”

“Özveri sırası belediyenin”

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Özveri sırası belediyenin”

ULAŞ AŞIK

 

Karabağlar Belediyesi’nde 970 çalışanın maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor. Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, Karabağlar’da gerçekleşen iş bırakma eylemiyle ilgili sendika olarak bugüne kadar gerekli özveriyi gösterdiklerini şimdi özverili davranma sırasının belediye de olduğunu söyledi.

 

“SELVİTOPU İLE GÖRÜŞEMEDİK”

 

Genel-İş 5 No’lu Sendikası Başkanı Naci Çetin, Mayıs ayının 20’sinde ödenmeyen Mart ve Nisan ayı maaşlarından bir tanesinin ödeneceğinin söylendiğini ancak maaşlar işçilerin hesaplarına yatmayınca eylem kararı aldıklarını belirtti. Başkan Selvitopu ile bir haftadır görüşme talep ettiklerini ancak başkanın sendikayla görüşmediğine dikkat çekti.

 

Çetin şöyle konuştu, “Mayıs ayında önceki aylardan kalan 2 maaşın ödemesi yapılacak dendi. İşçilerimizin Mart ve Nisan aylarında ödenmeyen 2 maaş alacağı var. Her ayın 20’sinde maaşı hak ediyoruz. Bu ayın 20 sinde bir maaşının ödenmesi konusunu görüşmüştük. Maaşlar yatmayınca çalışanlarımızla eylem kararı aldık. Bütün çalışanlar eyleme devam ederek hizmet üretmiyorlar. Bir maaş alacağımızın hemen yatırılmasını diğer maaş alacağımızın ise ay sonunda eksiksiz yatırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın 2 adette gıda fişi alacakları var. Çalışanlarımızın, 2 ay maaşları yatmayınca bütçelerinde telafisi mümkün olmayan bir yara açıldı. Aldıkları paraları bankalara kredi kartı ve kredi borçlarına yatıracaklar. Biz sendika olarak yeterince özveri gösterdik bir maaşı ödeyin dedik. Ancak maaş yatmadığı için bu hizmet üretiminin durdurulma eylemine geçildi. Fen işleri, temizlik işleri, idari işlerde çalışan toplam 970 işçi iş bıraktı. Başkan kendi cephesinden tasarruflarını yapacak. Biz de kendi iş yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na bir haftadır görüşme talebi iletiyoruz. Ancak kendisi bizimle görüşmedi. Bizi belediye başkan yardımcıları ve KAR-BEL yetkilileri ile görüştük. Başkanın bizimle görüşmemesi ve kendisinden bir yanıt almamamız ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.