TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’nın “altın” kızı

Genç Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları uluslararası başarılarına yeni halkalar ekledi

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2014 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avrupa’nın “altın” kızı

Kulüp sporcusu Buse Tosun, Polonya’daki şampiyonada tüm rakiplerini yenerek altın madalyaya ulaştı. Büyükşehir Belediyesi sporcularından Bediha Gün ve Gamze Durukan da elde bronz madalyalarla ülke puanına katkıda bulundular.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Güreş Takımı’nın başarılı sporcularından Buse Tosun, bir kez daha göğsümüzü kabarttı. Polonya’nın Katowice kentinde yapılan Genç Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan Tosun, finalde karşılaştığı Azeri rakibini teknik üstünlükle yenerek, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonada Büyükşehir Belediyesi’nin diğer sporcuları Bediha Gün ve Gamze Durukan ise bronz madalya elde ettiler.

Bu başarıların ardından Türkiye, ülke puanını 43.5’e yükselten Türkiye şampiyonayı 3. olarak tamamladı.

BUSE’DEN İKİNCİ ALTIN

63 kg'da Buse Tosun, ilk turda İsveçli Theresa Persson'u 12-2 teknik üstünlükle, çeyrek finalde Rus Luibov Ovcharova'ı 16-10 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Ukraynalı Karyna Stankova'yı da 8-4 yenen Buse Tosun, adını finale yazdırdı. Tosun, finalde Azeri Elmira Gambarova karşısında altın madalya mücadelesi verdi. Maçın başından sonuna kadar üstün güreşen geçen yılın Avrupa Gençler Şampiyonu Buse Tosun, unvanını korudu. Tosun, Azeri sporcu karşısında 20-9 teknik üstünlükle kazanarak 2. defa Avrupa şampiyonu oldu. Bu sonuçla Türkiye, bayanlarda ilk altın madalyasını da kazanmış oldu.

BEDİHA GÜN'DEN BRONZ

55 kg'da Bediha Gün, Polonyalı Natalia Kubaty'ı 8-0, Moldovalı Robu Ekaterina'yı 10-0 yenerek yarı finale yükseldi. Gün, yarı finalde geçen yılın şampiyonu Rus Olga Khoroshavtseva'ya yenildi ve bronz madalya mücadelesinde Ukrayna'dan Kıt Tetiana ile karşılaştı. Karşılaşmanın hemen başında yakaladığı 3-0'lık skoru maç sonuna kadar koruyan Bediha Gün, karşılaşmayı kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu.

GAMZE BRONZU SÖKE SÖKE KAZANDI

72 kg'da Gamze Durukan ise 1. turda Romanyalı İleana Denisa'yı, çeyrek finalde ise Alman Fransy Radelt'i tuşla geçerek yarı finale yükseldi. Ancak yarı final karşılaşmasında Macar Nemeth Zsanette'ye 3-2 kaybeden Durukan, akşam seansında bronz madalya için Azeri, Sabira Aliyeva ile karşılaştı. Karşılaşmada hakem hatalarının ön planda olmasına rağmen Durukan, maçı 11-8 kazanarak Avrupa üçüncüsü olarak, bronz madalyanın sahibi oldu.(HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.