TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asansörler mercek altında

Karabağlar Belediyesi, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile asansörlerin yıllık kontrol ve bakımı yönetmeliğini imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2014 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Asansörler mercek altında

Karabağlar Belediyesi, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile asansörlerin yıllık kontrol ve bakımı yönetmeliğini imzaladı

  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yalçın tarafından imzalanan protokol gereği,  ilçede bulunan asansörler 2015 yılı sonuna kadar Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında güvenlik ve işletme yönünden muayene edilecek. Başkan Selvitopu ilçede çok sayıda asansörlü bina olduğunu belirterek bunları kullanan insanların can güvenliğinin çok önemli olduğunu ve denetimlerin titizlikle gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

800 CİVARINDA ASANSÖR DENETLENECEK

İzmir’in 480 bin nüfusla en büyük ilçesi Karabağlar’da binaların asansörleri mercek altına alınacak. Makina Mühendisleri İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yalçın,  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret ederek bu konuda protokol imzaladı. Protokol gereği 2015 yılı sonuna kadar ilçedeki bin 800 civarında asansörlü bina denetlenecek. Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereğince asansörün güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin A tipi muayene kuruluşları tarafından muayene edilip, muayene sonuçlarının raporları belediye ve bina sorumlularına verilecek. Yapılan periyodik kontrollerde arızalı ya da tehlikeli eksikleri olan asansörlerin onarılması istenecek.

Titizlikle denetlenmeli

Makina Mühendisleri İzmir Şubesi’yle periyodik olarak yapılması gereken asansör bakımlarının protokolünü imzaladıklarını belirten Başkan Selvitopu, imzalanan protokol gereği 2015 yılına kadar ilçedeki asansörlerin denetleneceğini söyledi. Karabağlar’ın İzmir’in nüfus yoğunluğu en yüksek  ilçesi olduğunu, ilçede ortalama bin 800 asansörlü bina olduğunu belirten Selvitopu, “İlçemizde bulanan bu asansörlerin denetimleri 2015 yılının sonuna kadar periyodik olarak yapılacak. İnsanların can güvenliği bizim için çok önemli bu nedenle asansörlerin denetimleri titizlikle gerçekleştirilmeli” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.