TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mübarek bir davanın hizmetkarlarıyız

Başbakan Erdoğan, "Bizler, hepimiz ezelden gelen ve inşallah ebede giden bir mübarek davanın hizmetkarlarıyız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2014 08:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mübarek bir davanın hizmetkarlarıyız

Mübarek bir davanın hizmetkarlarıyız

Başbakan Erdoğan, "Bizler, hepimiz ezelden gelen ve inşallah ebede giden bir mübarek davanın hizmetkarlarıyız" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılarak konuşma yaptı. Erdoğan, ramazan ayının ilk iftarında vakfın yöneticileriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Birlik vakfına, sayın başkan ve heyetine, sofralarını, sularını, ekmeklerini, özellikle de muhabbetlerini bizlerle paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum" diyen Erdoğan, vakfın kurucularına, vakfa destek verenlere teşekkür ederken, ölenlere rahmet diledi. Bu yıl ramazanın, insanlık ve İslam alemi için son derece zor bir zamanda karşılandığını aktaran Erdoğan, "Zaman ne kadar zorlu da olsa bu mübarek aya umutla, heyecanla, çok büyük beklentilerle girdik. Hiç kuşkusuz, bizim şer gördüklerimizde ola ki hayır vardır. Hiç kuşkusuz, Hazreti Mevla, şerleri hayır tebdil edecek güç ve kudrettedir. Bugün, ilk orucunu tuttuğumuz, ilk iftarına eriştiğimiz mübarek ramazan inşallah, coğrafyamızdaki şerlerin hayra tahvil olmasına da vesile olacaktır" diye konuştu.

ORUÇ İÇ MUHASEBEDİR

Bölge ülkelerinin zor bir dönemden geçtiğini belirten Erdoğan, "Bu Ramazan’ın her Ramazan’dan daha bir önemli olduğunu görüyoruz. Oruç, aslında Müslümanın kendi iç muhasebesini yapmasıdır. Oruç, Müslümanın kendisini yoksulların, muhtaçların, mazlumların yerine koyması, onların içinde bulundukları durumu hissedebilmesidir. Hepiniz biliyorsunuz ki oruç sadece kuru kuruya açlık değildir. Susuzluk değildir. Oruç, insanın kendisini, hayatını sorgulaması, bu fani dünyada neye tekabül ettiğini etraflıca tefekkür edebilmesidir. Açıkçası kendimize çok sayıda soru sormamız, bu sorulara da tatmin edici cevaplar bulmamız gereken bir Ramazan’ı idrak ediyoruz" şeklinde konuştu.

"DAVANIN HİZMETKARLARIYIZ"

Erdoğan, isimsiz kahramanlara çok şey borçlu olduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Bizler, hepimiz ezelden gelen ve inşallah ebede giden bir mübarek davanın hizmetkarlarıyız. Biz, o davanın içinde hizmet etme aşkı ve şevkine sahip oldukça Rabbim bize olmamız gereken mevki ve makamı takdir etmiştir, takdir edecektir" ifadelerini kullandı. Hedefe ulaşmakla mükellef olmadıklarını, hedefe ilerleyen yolda bulunmakla, o yolda ilerlemekle mükellef olduklarını vurgulayan Erdoğan, yolu unutup menzile ulaşmayı tek gaye olarak benimseyenlerin bugün düştükleri zavallı durumun görüldüğünü kaydetti. Erdoğan, "Mesele şu okul değil, talebe değil, yoksulun elinden tutmak değil, o görüntünün altında meselesi güç olan, iktidar olan, hırsını tatmin etmek olanların düştükleri acziyeti bugünlerde sizler de çok iyi görüyorsunuz. İsimsiz nice kahramanın omuzlarında yükselen dava, sarsılmadan Allah'ın izniyle yolunda ilerliyor. Ama kendisine dünyalık kazanmayı, güç devşirmeyi, iktidar devşirmeyi gaye edinen sahte davalar her taraflarından dökülüyorlar. Ölmeden önce menzile ulaşmak için kendilerine her yolu meşru görenler, tökezleyip düşerler. Ve işte görüyorsunuz. Düştüler, düşecekler" diye konuştu.

"ZULÜMLER BİTSİN"

Başbakan Erdoğan, Mısır, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelere de değinerek, şöyle devam etti: "İnşallah Mısır'daki zulümler bitsin. İnşallah Suriye'de ölümler bitsin. İnşallah oradaki kardeşlerimiz de huzur içinde yaşayabilecekleri ramazanlara ulaşsın. İnşallah Irak'taki katliamlar da dursun. İnşallah Irak'taki kardeşlerimiz de o mutlu yaşayabilecekleri günlere en kısa zamanda kavuşsunlar. Aynı temennim Libya içindir. Aynı temennim Myanmar içindir. Dünyanın neresinde olursa olsun, nerede bir zulüm varsa o zulümlerin sona ermesi temennimizi yenilemek istiyorum. Bu duygular içinde ramazan-ı şerife nasıl bu şekilde başladıysak, bir duayla ya Rab bizleri Ramazan Bayramı'na da aynı şekilde bayram sevincini ülkemizde ve tüm dünyada yaşayabilecek şekilde eriştir." (AA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.