TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Sen 1 Mayıs’a katılmama kararı aldı

Türkiye Kamu Sen yönetimi İzmir’in de içinde bulunduğu bütün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitinglerine katılma kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2014 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kamu Sen 1 Mayıs’a katılmama kararı aldı

HALİDE DEMİR

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle başta İstanbul Taksim ve İzmir’in de içinde bulunduğu büyükşehirlerde düzenlenecek olan mitinglere katılmama kararı aldıklarını açıklayan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, düzenlediği basın toplantısında, kararın gerekçelerini mitinglerde okunacak olan ortak deklerasyon metindeki milli birlik ve bütünlüğe aykırı söylem ve açıklamalar olduğunu söyledi.

MARJİNAL GRUPLAR BİZLERİ ENDİŞELENDİRMİŞTİR

Kamu Sen İzmir İl Binası toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Ahmet Doğruyol, İzmir’de diğer sendikalarla düzenlenen toplantılara katıldıklarını ve katılacak sivil toplum örgütleriyle asgari müşterekte buluşmak için çaba harcadıklarını vurgulayarak, “Toplantıya katılan bazı sivil toplum kuruluşları kısmen belli noktaya kadar gelseler de gerek konuşma metni içerisindeki bazı ifadelere koyduğumuz çekinceler, gerek marjinal grupların 1 Mayıs’ı bayram gibi kutlamaktan ziyade, intikam alma yeri olarak görmeleri bizleri endişelendirmiştir” dedi.

GERGİNLİK’ İZMİR’E SIÇRAYABİLİR

Ahmet Doğruyol, İzmir ve İstanbul gibi büyük kentlerde düzenlenecek olan etkinliklerin provokasyonlara açık olduğunu ve 1 Mayıs kutlamalarının istedikleri normlarda kutlanamayacak olması ve İstanbul’da ‘beklenen gerginliğin’ İzmir’e sıçraması endişesi taşıdıklarını belirtti.

1 MAYIS, BÖLÜCÜLERİN GÖVDE

GÖSTERİSİ YAPACAĞI ALAN DEĞİLDİR 

Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Doğruyol, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın adı sanı duyulmamış siyasi partiler ile bölücü ve yıkıcı unsurların gövde gösterisi yapacakları bir yer olmadığını vurgulayarak, endişelerini şöyle dile getirdi: “Mevcut hükümet yetkililerin birleştirici olmak yerine ayrıştırma ve ötekileştirme çabaları ve bazı sivil toplum örgütlerinin de gerginlik politikası üzerinden hareket etmesi bizleri endişelendirmektedir. 1 Mayıs İşçi Bayramı adı sanı duyulmamış siyasi partilerin, bölücü ve yıkıcı unsurların gövde gösterisi yapacakları belli değildir. Biz Kamu Sen olarak dili, dini, ırkı ne olursa olsun vatanına, milletine ihanet etmeyen hiçbir vatandaşımızın ölmesini, burnunun dahi kanamasını kabul edemeyiz. İstanbul’da beklenen gerginliğin ilimize de sıçraması endişesinden dolayı 1 Mayıs kutlamalarından çekiliyoruz. Bu nedenlerle İzmir’de bulunan 19 şube başkanımızla yapmış olduğumuz toplantı ve yönetim kurulu üyelerimizle yapmış olduğumuz istişareler sonunda İzmir’deki 1 Mayıs ile ilgili kutlamalara da katılmama kararı almış bulunmaktayız.”

KAMU-SEN’İN TERTİP KOMİTESİ ÜYELERİYLE ANLAŞAMADIĞI NOKTALAR 

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, 1 Mayıs kutlamalarına katılacak olan sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları toplantılarda kendilerini rahatsız eden maddeleri şöyle sıraladı:

“Toplantılarda ısrarla üzerinde durduğumuz nokta, 1 Mayıs’ın bayram gibi kutlanması gerektiği oldu. 1 Mayıs’a uygun olmayan söylemlerin o alanda ifade edilmemesi, amacı bayram kutlamak değil huzursuzluk yaratmak olan marjinal grupların alanda kontrol edilmesi, hatta mümkünse alana dahi alınmaması, İstiklal Marşımızın hep birlikte alanda okunması, 1 Mayıs ruhuna aykırı sloganların atılmaması, konuşma metninde bölücü-ayrıştırıcı ifadelere yer verilmemesi gibi pek çok konuda görüşlerimizi ifade ettik. Tertip komitesi içinde yer alan sivil toplum örgütleriyle asgari müşterekte buluşmak için çaba harcadık ama olmadı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.