TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mücadele sonuçlandı..!

104 yıllık Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin birleştirilmemesi için yapılan mücadelesi sonunda hastane birleşimin iptaline karar verildi

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2014 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mücadele sonuçlandı..!

104 yıllık Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin birleştirilmemesi için yapılan mücadelesi sonunda hastane birleşimin iptaline karar verildi

DİLEK BAKIRKAYNAK

İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin “sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde 104 yıllık Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi “İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi” adıyla ve tek hastane yöneticiliği idaresi altında birleştirilmişti. Bir süre sonra TKHK Başkanı Zafer Çukurova tarafından birleşmenin dondurulacağı açıklanarak kararın kesinleşmesi adına açıklamalar devam etti. Haziran ayından itibaren sürdürülen mücadele sonunda karar kesinleşerek birleştirmenin iptali açıklandı.

“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNDܔ

Konu üzerine Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde açıklama yapan Göğsünü Siper Et Platformu, hastanenin 1030 yatak kapasitesi ile idari yönden müstakil hastane statüsünde hizmete devam etmesinin onaylandığını kamuoyu ile paylaştı.

Göğsünü Siper Et Platformu adına konuşma yapan hemşire Vildan Akçakaya İnan, TKHK’nun hastaneyi birleştirme işleminin iptal edilmesinin, yanlış hesabın Bağdat’tan dönmesi olarak yorumladıklarını belirterek; “Mali yönden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlanmasını da iptal etmelerini bekliyoruz. Çünkü mali yönden hastanemizin bağlanması nasıl ne şekilde yapılacak açık ve net bir bilgi yok ve bunun da açıklanmasını da bekliyoruz. Bizleri bu mücadelede yalnız bırakmayan, emeği geçen, destek olan hastalarımız da dahil herkese teşekkür ederiz” dedi.

Yine İzmir, yine Suat Seren ve yine bir birliktelik ile sağlık çalışanlarının tarihe bir not düştüğünü vurgulayan İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Suat Kaptaner, yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi: “Haklı ve meşru bir mücadele verdik. Bizler yıllardan beri sendikalar, meslek örgütleri bilimsel verileri ortaya koyarak bir sürü gerçekleri ifade ediyoruz. Mali anlamda bir birleştirmede çok anlamlı bir karar değil. Bunu da gözden geçirmeleri gerekiyor. Böyle kararları oldu bitti şeklinde İzmir’in sağlık çalışanlarına kabul ettirmeniz mümkün değil” şeklinde konuştu.

Romanların da bu süreçte kendilerine destek verdiğini dile getiren konuşmacıların ardından müzik eşliğinde halaylar çekilerek, ikramlar sunularak hastalar ile birlikte kararı kutladılar. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.