TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gezerek öğrendiler

Konak Belediyesi, çocuklara kent kültürünü tanıtarak onların topluma daha kolay entegre olmalarını sağlayacak bir projeye daha imza attı

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2014 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gezerek öğrendiler

İlki Gültepe'deki Turgutreis İlkokulu 4. sınıf öğrencileriyle yapılan kent kültürü gezilerine 50 öğrenci katıldı. Deneyimli rehber eşliğinde İzmir'in binlerce yıllık tarihine ışık tutan tarihi yerleri ve müzeleri gezen öğrenciler, tur sayesinde hem öğrendi hem de keyifli bir gün geçirdi. İZRO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Soytürk’ün rehberliğinde gerçekleştirilen gezi kapsamında ilk olarak İzmir Sanat ve Tarih Müzesi ziyaret edildi. İzmir'in çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda elde edilen buluntular hakkında Soytürk’ten bilgi alan minikler, öğrendiklerini not etmeyi de ihmal etmedi. Müzenin ardından miniklerin ikinci durağı Agora Kazı Alanı oldu. Kazı alanını gezen öğrenciler 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip İzmir’in tarihi hakkında bilgi aldı.

 KENTLİLİK BİLİNCİ GELİŞMELİ

Geziye katılan minikler için bir de sürpriz vardı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kültür gezilerine katılan öğrencileri Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'ndaki İZBEL Kafe’de düzenlenen öğle yemeğinde misafir etti. Minik öğrencilerden gezi hakkında yorumlarını dinleyen Pekdaş, başlattıkları kültür gezilerinin amacının kentlilik bilincini erken yaşlarda kazandırmak olduğunu söyledi. Kentte yaşayanların kentini iyi tanıması gerektiğini dile getiren Başkan Pekdaş, “Biz çocuklarımızın yaşadıkları şehri iyi öğrenmelerini, kentlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu bilinci oluşturmaları için de bu gezileri tertip ediyoruz. Düzenlenen gezilerin amacı kentlilik kültürünü, kente sahip çıkma bilincini geliştirmek. Çabamız çocuklarımız, gençlerimiz, kentimiz için" diye konuştu.

 HEDİYELER PEKDAŞ'TAN

Gezide çocuklara rehberlik eden İZRO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Soytürk de Konak Belediyesi’yle birlikte yürüttükleri projenin önemine değinerek, “İnsan tanıdığı bir yeri, kişiyi veya objeyi sevebilir. Tanımadığınız bir şeye karşı sevginiz de olamaz. Eğer yaşadığınız kenti tanıyor iseniz seversiniz. Bu anlamda Konak Belediyesi'nin katkıları bizim için çok değerli” dedi.

Geziye katılarak keyifli bir gün geçiren minikler günün sonunda Körfez manzarası eşliğinde yemeklerini yedi. Yaşadıkları kentin kültür ve tarihini öğrenin miniklere günün anısına hazırlanan armağan ve katılım belgeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından verildi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.