TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelleri aşan eğitim

Türkiye’nin ilk e-MBA programını 2000 yılında açan İstanbul Bilgi Üniversitesi yeni açtığı online yüksek lisans programlarıyla öncü rolünü sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelleri aşan eğitim

DİLEK BAKIRKAYNAK - İstanbul Bilgi Üniversitesi online yüksek lisans programları tanıtım toplantısı, İzmir La Cigale Restaurant’ta BİLGİ MBA Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metehan Sekban, BİLGİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Göksel Aşan ve BİLGİ Lisansüstü Programları Tanıtım Müdürü Gökhan Alpözü’nün katılımıyla gerçekleşti.

BİLGİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Göksel Aşan, 1996 yılında kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin en yenilikçi üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin, dünya teknolojisini eğitim sistemiyle harmanlayarak öğrencilerine online öğrenme fırsatı sunduğunu belirtti. Aşan, dünyanın dört bir yanındaki 70’ten  fazla kampüs ve online tabanlı üniversitelerden oluşan Laureate Uluslararası Üniversiteler ağının parçası olan BİLGİ’nin, uzaktan öğretimde Laureate’in sahip olduğu online eğitim deneyimini Türkiye’ye taşıyan tek üniversite olduğunu da vurguladı.

Türkiye’nin ilk e-MBA programını 2000 yılında 38 öğrenci ile açan BİLGİ, kısa sürede Türkiye’nin her yerinden hatta yurtdışından katılımcılarla 600’ün üzerinde öğrenciye ulaştı. Hem Türkçe hem de İngilizce olarak iki farklı programla eğitim veren e-MBA’de, değişen dünyanın iş dinamiklerini yakalama, günümüzün ve geleceğin tüketicisini tanıma, iş ve pazarlama süreçlerini gerçek deneyimler eşliğinde öğrenme imkanı bulunuyor.

BİLGİ’nin uzaktan eğitim programları arasında online Bankacılık ve Finans programı olan e-BAN da yer alıyor. Programda, tam zamanlı akademisyenlerin yanı sıra finans sektörünün nabzını yakalama vizyonu sağlayan profesyonel hocalarla da çalışmak mümkün. 

Çalışanların belirli bir mekan ve zamanda bir araya gelmesinin zorluğu nedeniyle online eğitim yaygınlaşıyor. Eğitimlerini bilişim teknolojilerine yaptığı yatırımlarla öğrencilerine yakınlaşarak sunan BİLGİ’de, zaman ve mekân gibi kaynak eksiklikleri ya da bilgiye erişimin yüksek sınırları artık öğrenciler için sorun oluşturmuyor. Bugüne kadar 1500’ün üzerinde online eğitim mezunu veren BİLGİ, sürekli çeşitlendirdiği online eğitim programları arasına bu eğitim döneminde İnsan Kaynakları Yönetimi’ni de ekledi.

Uzaktan eğitim programlarını geliştirmek için sürekli teknolojik yatırımlar yapan ve kadrolarını oluşturan İstanbul Bilgi Üniversitesi, öğrencilerine geniş bir e-kütüphane ve 7/24 her türlü dijital ortamdan erişilebilen BİLGİ LMS (Learning Management System) ile online derslere katılma imkanı sunuyor. Öğrenciler dizüstü bilgisayarlarından ve tablet, cep telefonu gibi mobil araçlarından erişebildikleri BİLGİ LMS (Öğrenme Yönetim Sistemi) ile canlı derslere katılım sağlayabiliyor, kaçırılan ders kayıtlarını daha sonra izleyebiliyor. Ayrıca tartışma odaları, forum, sohbet gibi etkileşimli aktivitelerle akademisyenler ve diğer öğrencilerle iletişim kurma imkanı da tanıyan BİLGİ LMS aracılığıyla duyuru ve etkinlikler takip edilebiliyor. Online eğitim alan öğrenciler ödev, sınav, test gibi ölçme/değerlendirme araçları ile bilgilerini test etme imkanına da sahip oluyorlar.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA EĞİTİM

Kurulduğu günden bu yana yola çıktığı “Okul için değil, yaşam için öğreniyoruz” şiarına sadık kalan İstanbul Bilgi Üniversitesi, öğrenci ve akademisyenlerin sürekli gelişimini hedefleyen çalışmalara ağırlık veriyor. Öğrenciler ders dışı zamanlarında da sürekli gelişim olanağı buluyor, yurtdışı bağlantılı sayısız konuk öğrenci ile iletişim kurarak donanımlarını artırıyor. Yeni ve farklı bir üniversite anlayışı ile 18 yıl önce kurulan BİLGİ, 16 bini aşkın öğrencisi ve 20 binden fazla mezunu ile eğitim hayatına yeni bir soluk getirdi.  2006 yılında dahil olduğu Laureate Üniversiteler Ağı ile uluslararası alanda dünyanın önde gelen birçok üniversitesine kapılarını açtı.

Bugün 29 ülkede 75’ten fazla kurum, yüzlerce kampüs ve 800.000’den fazla öğrencisiyle küresel bir eğitim ağı olan Laureate Üniversiteler Ağı’nın Türkiye’deki tek üyesi olan BİLGİ, bu sayede öğrencilere, akademisyenlere ve idari çalışanlara fikir paylaşımında bulunmak ve akademik uzmanlığı sınırların ötesine taşımak için çeşitli fırsatlar sunuyor. BİLGİ öğrencileri, bu üyelik sayesinde ortak ekonomiler, işletmeler, çevreler ve kültürlerle daha da birbirine bağlı hale gelen dünyada gerçek bir uluslararası deneyim elde etme fırsatı buluyor. Alanlarında dünyanın en iyileri olarak kabul edilen ve bu nedenle Mükemmeliyet Merkezi olarak anılan üniversitelerde deneyim kazanma fırsatı buluyor. Uluslararası çift ana dal ve çift diploma programlarının yanı sıra değişim programlarında yer alabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.