TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Susuz yazlara son

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında büyük sıkıntı çeken Dikili’ye ilave su getirebilmek için şubat ayında başladığı çalışmaları tamamladı. 250 metrelik rakıma sahip tepeden gelen suyu merkeze taşımak için 5.5 kilometrelik hat döşeyen İZSU, ilçeye önümüzdeki günlerde yeni hattan su vermeye başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Susuz yazlara son

Dikili’nin acil ihtiyaçlarını çözmek için 30 Mart 2014 tarihini beklemeden şubat ayında harekete geçen ve ilçeye su getirmek için çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, döşediği yeni içme suyu hattını önümüzdeki günlerde devreye almaya hazırlanıyor.

Uzunburun Köyü yakınlarında açılan 7 adet kuyunun şehir şebekesine bağlanmasını sağlamak amacıyla kuyu ile ilçedeki depo arasında 5.5 kilometre uzunluğunda içme suyu iletim hattı döşendi. Ancak kuyuların 250 metre yüksekliğindeki dağda bulunması nedeniyle çalışmalar oldukça zorlu geçti.                                                                                                           

DİKİLİ HALKI BU YAZ RAHAT EDECEK

Kuyular için pompa ve elektrik besleme panolarının montajının tamamlandığını, enerji hattının Temmuz ayı gibi döşeneceğini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Enerji hattı döşenene kadar jenaratör kullanacağız. Bu hafta hattı yıkayıp klorlamaya başlıyoruz. İhtiyaç olması durumunda önümüzdeki haftalarda bu hattan ilçeye su vereceğiz” diye konuştu. Dikili’nin şu an Altınova civarındaki kuyulardan su aldığını ancak mevcut 16 kilometrelik eski, asbest hattın sık sık arızalara neden olduğunu belirten yetkililer, “Bu nedenle ilçeye su aktarımında sıkıntılar yaşanıyordu. Uzunburun Köyü’nde açılan kuyuların devreye alınabilmesi ve ilçeye su aktarılabilmesi için İZSU Genel Müdürlüğümüz harekete geçti. 5.5 kilometre uzunluğunda uzun ömürlü ve sağlıklı demir borular döşedik. Böylelikle Dikili ilçesi alternatif içme suyu kaynağına sahip oldu ve özellikle yaz aylarında içme suyu sıkıntısı çekmeyecek. Diğer yandan yeraltı havzalarının korunması ve mevcut kuyuların dinlendirilmesi mümkün olacak. 7 kuyudan ilçeye yaklaşık günlük 900 metreküplük su aktarılabilecek” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.