TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aytun Çıray’dan sert tepki

Balkan Rumeli Konfederasyonu’nun önceki gün gerçekleşen genel kuruluna, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç karşılaşması damga vurdu

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aytun Çıray’dan sert tepki

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu’nun Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4'üncü genel kuruluna katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Türk tarihinde vatana ihanet eden bir katille cumhurbaşkanlığı için pazarlık etmek yoktur” dedi.

Çıray, Şırnak valisinin Başbakan ve Öcalan’a teşekkür etmesini Arınç’a şikâyet ettiğini ve hakkında muhalefet ediyorsak bile bir başbakanla bir terörist başını aynı cümle içinde kullanan valinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin valisi olamayacağını söyledi. Böyle bir şey kabul edilemeyeceğini söyleyen Çıray, “Belli ki bu sözler cumhurbaşkanlığı seçiminin Öcalan’la pazarlık aşamalarından bir tanesi” dedi.

BERKİN ELVAN’IN ANASI YOK MU?

Çözüm sürecinin aslında cumhurbaşkanlığı pazarlık süreci olduğunu ima eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray, “Anaların ağlamasını kimse istemez. Bunu ancak vicdansızlar isteyebilir. Bu ülkede kan akmasını da isteyemez, ama kan akmasın diye Kurtuluş Savaşı'ndan vazgeçemezdik. Analar ağlamasın diyorsunuz; çocukları dağa kaçırılmış analar ağlıyor. Berkin Elvan’ın anası yok mu? Uğur Kurt’un annesi ağlamıyor mu? Türkiye bu bölünme, ayrışma sürecinin artık önünde durmalıdır” ifadelerini kullandı.

Hükümetin, Hak ve Özgürlükler Partisi'ne kaybettirmek için seçimlerde Hürriyet ve Şeref Partisi kurdurduğunu ileri süren Çıray, “Bereket uyanık Balkanlılar ve Rumelililer, ülke içindeki bu siyaset oyununa gelmedi. Eğer o iş o zaman başarılı olsaydı bugün Bulgaristan'daki asimilasyon politikası sonuna kadar başarıya ulaşırdı” dedi. Balkanlı hemşerilerine sitem eden Çıray, Bu ülkenin kurucusuna ve kurtarıcısına 'ayyaş' denildiğinde yeterli tepkiyi vermediklerini ileri sürdü.

DEVLETİMİZİ YÖNETENLER REHİN Mİ ALINDI?

Kanun dışı her tülü dinlemeye karşı olduklarını, ancak dinlemelerin sonuçlarına maruz kaldıklarını ifade eden Çıray şöyle devam etti: “Başbakan, ‘Beni dinlemişler ve Cumhurbaşkanımızı dinlemişler’ diyor. Anayasa Mahkemesi Başkanını, Genelkurmay Başkanını dinlemişler. Yolsuzluklar bir yana o zaman devletimizin sırları hangi ülkelerin elinde acaba? Devletimizi yönetenler rehin mi alındı? Kendisini koruyamayan, Cumhurbaşkanımızı koruyamayan, Genelkurmay Başkanını koruyamayan birisi sizin hanenizi, çoluk çocuğunuzu nasıl koruyacak? Böyle devlet yönetimi olmaz.”

Çıray’ın konuşmasının ardından söz alan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ise, çözüm sürecinin tartışılacağı yerin burası olmadığını ifade ederek, bunun Türkiye için bir şans olduğunu ve mutlaka iyi kullanılması gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.