TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bazı aileler kızlarını tespit etti

Nijerya’da Boko Haram militanlarınca kaçırılan kızlardan bazılarının aileleri, örgüt tarafından yayımlanan video görüntülerinde çocuklarını tespit etti

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2014 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bazı aileler kızlarını tespit etti

Borno eyaleti Valisi Kashim Shettima basına yaptığı açıklamada, "Kaçırılan kızların aileleri ve öğretmenlerini bir araya getirdik ve onların yardımıyla video görüntülerdeki 54 kızın kimliğini belirledik" dedi.

 Kızların kaçırılmasını protesto eden bazı göstericilerin, başkent Abuja’daki ofisine gelmeleri üzerine basına kısa bir konuşma yapan Shettima, göstericilerin kızların kurtarılması konusunda kendisini çok az şey yapmakla suçlamaları üzerine, "Yönetim itidal çağrısında bulunuyor. İnanın bana eğer konuşmam gerekirse yer yerinden oynar" ifadesini kullandı.

 Shettima, kimsenin kızların kurtarılma çalışmaları konusunda fikrini almadığını ve kendisiyle görüşmediğini sözlerine ekledi.

 Boko Haram dün, geçen ay okudukları yatılı okuldan kaçırılan kız öğrencilere ilişkin video görüntüleri yayımlamıştı. Görüntülerde, militanların lideri Ebubekir Shekau Nijeryalı yetkililere, kaçırılan kızları yetkililerin ellerindeki Boko Haram militanlarla takas etmeyi teklif etmişti.

 ABD, UÇAKLARI UÇUŞ YAPTI

 ABD yönetimi, Nijerya’da Boko Haram militanlarınca kaçırılan kız öğrencilerin bulunması çabalarına verdikleri destek kapsamında, ABD’ye ait insanlı hava araçlarının Nijerya hava sahasında uçuş yaptığını bildirdi.

 Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde, Nijerya’da kaçırılan kızlarla ilgili Washington’ın verdiği desteğe yönelik yeni bilgiler paylaştı. Carney, “Kaçırılan bu kızların yerlerinin belirlenmesi ve evlerine geri dönmesi için Nijerya hükümetiyle birlikte hareket etmeye odaklanmış bulunuyoruz. Buna dün ayrıntılarını verdiğim ABD'li yetkililerden oluşan ekip dahil. Ayrıca Nijerya hükümetiyle işbirliği halinde yürüttüğümüzü doğrulayabileceğim insanlı keşif uçuşları da buna dahil” diye konuştu.

 Carney, dün de, ABD’nin kaçırılan kızların bulunması kapsamında Nijerya hükümetine sağlanan yardımlar noktasında, ABD’den, dışişleri ve savunma bakanlıkları ile FBI’dan toplam 30 kişilik ekibin, Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan yönetimiyle çalıştığını duyurmuştu. (AA/LAGOS)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.