TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akay’dan 19 Mayıs mesaji

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akay’dan 19 Mayıs mesaji

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. 

Akay, mesajında şunları kaydetti: “Soma'nın bir madeninde ekmek parasını kazanmak üzere çalışırken yaşanan elim bir kaza ile maden içinde kalarak hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin vefatı nedeni ile buruk bir 19 Mayıs Bayramı'na erişmiş bulunmaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Büyük Önder'in Samsun`da yaktığı bu bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Türk milletinin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının dönüm noktası olmuştur. Atatürk başta olmak üzere, ulusumuzun yetiştirdiği tüm kahramanlarımız, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz bizlere övünç duyduğumuz bir tarih bırakmışlardır.

Tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak, geleceğimizin güvencesi gençlerimizi aynı bilinçle yetiştirmek bu ülkeye karşı en önemli sorumluluğumuzdur. Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi ve Cumhuriyet'i gençliğe emanet etmesi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Gençlik ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe de güvenle bakabilirler. Ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler.

Bugün Türkiye, yarınlarına güvenle bakan bir ülkedir. Umutları ve hedefleri olan bir ülkedir. Türkiye, güçlü ekonomisi, insan haklarına dayalı demokratik ve laik rejimi, dinamik nüfusu, hepsinden önemlisi devlet ve milleti birbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışıyla tüm dünyada saygın ve güçlü bir ülke haline gelmiş durumdadır. Dünyanın 26. büyük ekonomisi iken 17 ülkesi olmak, hedefinin ise 100.  yılda dünyanın ilk 10 ülkesi içine girmek olan ülkemizin, çağdaşlığın ve ilericiliğin savunucusu Türk Gençliği, en büyük güvencemizdir.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, tüm gençlerimizin bayramını da tebrik ediyorum” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.