TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cici Çakabey seferde

İzmir’in yeni yolcu vapuru Çakabey ilk yolculu seferini Konak Karşıyaka arasında 12 dakika da tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı ilk sefer sonunda ‘Çakabey’ yolcuların alkışını aldı

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2014 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cici Çakabey seferde

YAĞMUR UYGUR

 İzmir Körfezi’nde yolcu taşımacılığında kullanılacak olan ve ulaşımı rahatlatması beklenen karbon kompozit gövdeli katamaran tipi yolcu gemilerinin ilki Çakabey Konak’tan aldığı ilk yolcularını Karşıyaka iskelesine 12 dakikada ulaştırdı. İzmir’in mevcut gemileriyle bu sefer 20 dakikada gerçekleşiyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Şubat tarihinde Üçkuyular İskelesi’nde yapılan törenle hizmete aldığı, eksikleri nedeniyle 3 aya yakın süre Üçkuyular İskelesi’nde bağlı tutulan Çakabey’in, 11.40’ta yaptığı ilk sefere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katılırken, Çakabey ortalama 17 knot hız ile 12 dakikada Karşıyaka İskelesi’ne yanaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yalova Özata Tersanesi'nde 117 milyon Euro'ya yaptırdığı 15 kompozit gemiden ilki Çakabey, eksiklerinin tamamlanmasıyla Liman Başkanlığı'ndan ''Denize elverişlilik'' belgesini alarak kabul edildi. Geçici kabulünden sonra Büyükşehir'e bağlı İZDENİZ A.Ş.'ye devredilen gemi hat izinlerinin alınmasıyla birlikte ilk seferini törensiz gerçekleştirdi, Başkan Kocaoğlu geminin ilk yolcusu olan Esra Şener’e plaket verdi. İlk sefere İzmirliler de yoğun ilgi gösterdi.

2017’DE 15 GEMİ DEVREDE

Çakabey’in karbon kompozitten yapılan katamaran tipi en büyük yolcu vapuru olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Geminin çocukluk hastalığı diye tabir edebileceğimiz ufak tefek eksiklikleri vardı. Her işte olduğu gibi. Yeni seri bir otomobil üretiyorsunuz onda da oluyor. Bunların hepsi giderildi her türlü belge alındı. Kaptanlarımız iskelelere yanaşma eğitimi yaptılar. İlk seferin İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İkinci geminin önümüzdeki haftalarda geleceğini söyleyen Kocaoğlu, “Diğer gemilerde ne eksik olduğu, şartnameye göre neyin yapılması gerektiği hem firma hem de bizim arkadaşlarımız tarafından biliniyor. Bundan sonra kontroller ve kabul aşamaları çok daha süratli olacak. Sanıyorum 2017’nin sonuna kadar 15 gemi devreye girmiş olacak. Bu gemilerin ortalama sürati 18 knot, 22 knota kadar çıkabiliyor 32 knotlık iki gemi de 2015 yazına yetişecek. Onlar da Karaburun, Foça, Mordoğan, Urla, Güzelbahçe aksında yaz aylarında ulaşım yapacaklar” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu'nu Karşıyaka İskelesi'nde Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar eşi Zehra Akpınar'la birlikte karşıladı. Grup buradan Karşıyaka Çarşı esnafını ziyaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.