TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parklarda eylem vakti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan park bahçe işlerinin taşerona devredilmesine karşı, DİSK Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube’ye bağlı Park ve Bahçeler işçileri oturma eylemi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2014 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Parklarda eylem vakti

DİLEK BAKIRKAYNAK- HAMZA GÜL - Dün sabah işlerine gitmek için evlerinden çıkanları otobüs, metro durakları ile iskelelerin bulunduğu parklardaki eylemci işçiler karşıladı. Karşılarında ‘Hakkımızı taşerona teslim etmeyeceğiz, taşerona hayır, taşerona geçit yok’ sloganlarının bulunduğu dövizlerle parklarda ve kavşaklarda eylem yapanlar, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki bin 170 işçiydi. Gerekçeleri ise; 2011’den bu yana kadrolu çalıştıkları işyerinin özelleştirilerek taşerona devredilmesine karşı çıkmaktı. Bu nedenle dün sabah 2 sat boyunca kentin farklı noktalarında görev alanlarında yaptıkları eylemle seslerini duyurmak istediler. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan park bahçe işlerinin taşerona devredilmesine karşı olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilerin mücadelesi devam ediyor. DİSK Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube’sinde örgütlü olan ve işçiler dün 08.00-10.00 arası İzmir genelindeki parklarda oturma eylemi gerçekleştirdi. İşçilerin 1 aydır devam eden mücadelesi çözüm beklerken işçiler mağdur olduklarını ve haklarının gasp edildiğini söyledi.

“ÇÖZÜM YOKSA TAŞERON DA YOK”

60 gündür durmadan eylem yaparak haklarını aradıklarını ifade eden İsmail Kırhan, “60 gündür durmadan eylem yapıyoruz fakat maalesef bir çözüm bulamıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız bile bizlere destek çıkmıyor. Ne bir konuşma ne de bir açıklama yapılmıyor. Çözüm yoksa taşeron çalıştırmayacağız. Hepimizin bankalarda borcu var, çocuk okutuyoruz, düğün yapıyoruz. İşten çıkartılırsak borçlarımızı nasıl öderiz” dedi.

“MAĞDURUZ”

15 yıldır işin içinde olduğunu dile getiren 60 yaşındaki Mardinli İbrahim Akyol, mağdur olduklarını ifade ederek; “Bize söz verdiler sendika yaptılar. 3 sene çalıştık, şimdi bizlere yol gösteriyorlar. Bu en büyük adaletsizliktir. 15 yıl bu işin içindeyim, 6 sene sigortamı yediler, hakkımı gasp ettiler. 1998 yılında melez bataklığında çalıştım. 1999 yılından bu yana da park bahçelerde devam ediyorum. 15 sene oluyor, hakkımı yemeselerdi şimdiye emekli olmuştum. 60 yaşındayım, bu yaştan sonra nerede çalışacağım” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ TAŞERONA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Sabahın ilk ışıklarında güne başlayan İzmirlilerin park ve bahçe alanlarında karşılaştığı eylemde işçiler, “Taşerona geçit vermeyeceğiz”, “Taşeron sistemi yasaklansın” sloganları attı. İZENERJİ işçileri adına açıklama yapan Disk – Genel İş 2’nolu şube yöneticisi Veysel Erol, “Biz işlerimizi açlık grevleriyle, eylemlerle, mücadeleyle kazandık. Şimdi AKP’nin çıkardığı anti demokratik yasalara kaptırmayacağız. Bedeli ne olursa olsun bin 170 çalışanımızın, çocuklarının geleceğini taşeron zulmüne teslim etmeyeceğiz. Şu an Kamu İhale Kurumu’nun kararını bekliyoruz. Eğer aksi bir karar çıkarsa herkes üzerine düşen fatura üstüne alacaktır” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.