TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atik kent “Smyrna” Fransız Kültür’de masaya yatırılıyor

İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde 2-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan "Smyrna Antik Kenti Kazı ve Araştırmaları" isimli çalıştayda, Kadifekale ile Kemeraltı arasında uzanan antik kent kazı süreci yerli ve yabancı bilim insanlarının katılımıyla masaya yatırılacak

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2014 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Atik kent “Smyrna” Fransız Kültür’de masaya yatırılıyor

İzmir Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile 2-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan “Smyrna Antik Kenti Kazı ve Araştırmaları” isimli çalıştayda, dünyanın en büyük antik agoralarından birine sahip olan, Kadifekale ile Kemeraltı arasında uzanan Antik Smyrna Kenti ve kazı süreci masaya yatırılacak.

 

Yurtiçinden ve yurtdışından bilim insanlarının katılımı ile düzenlenecek çalıştayda Smyrna Antik Kenti’ndeki kazı süreci, çıkan tarihi eserler, İzmir’de Kent içi Sit Alanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin korumaya yönelik çalışmaları, Hitit Çağı’nda İzmir gibi konuları tartışmaya açacaklar. 

 

RESTORASYON EKİBİNİN BAŞKANI DA KONUŞACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Total Oil Türkiye A.Ş tarafından desteklenen  ve Smyrna Antik Kenti Kazı Araştırma ve Restorasyon projesini yürüten ekibin başında bulunan Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’un da katılacağı etkinlik tarihe ışık tutacak.

Fransa’nın başkenti Paris'te bulunan, bünyesinde çok önemli tarihi eserleri barındıran Louvre Müzesi’nden gelecek olan arkeologlar Ludovic Laugier ve Isabelle Hasselin Rous, Smyrna Antik Kenti’nde bulunan heykeller ve pişmiş toprak heykelcikler hakkında konuşacaklar.

 

KÜLTÜR HAYATINA DEĞER KATMAK İSTİYORUZ

İzmir'in kültür ve tarihi bakımdan büyük bir zenginliğe sahip olduğunu kaydeden İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Emmanuel Houlès, "Smyrna Agorası, Antik Çağ’da İzmir'in en önemli ticari, siyasi ve dini etkinliklerin yoğunlaştığı ve birçok sosyal olayların yaşandığı kentin önemli bir odak noktası idi. Biz de o dönemin ruhunu anlamak ve İzmir'in kültür hayatına değer katmak için organize edilecek olan bu etkinliği ağırlamaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.