TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selçuk’ta emekçiler güldü

Başkan Zeynel Bakıcı 109 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Selçuk’ta emekçiler güldü

Selçuk Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası 1 Nolu Şube (Tüm Bel-Sen) arasında 109 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkan Zeynel Bakıcı, sözleşmede yer alan 23. madde ile ilgili yapılan değişiklik konusunda tüm katılımcıları aydınlattı.

Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı toplantı salonunda düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Tüm Bel-Sen İzmir 1Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Anıl Kaçar, Selçuk Belediyesi İşyeri Temsilcisi Kasım Yelken ile sözleşmeyi kapsayan Selçuk Belediyesi memurları katıldı.

ÖZLÜK HAKLARININ KORUNMASI ÖNEMİ

İmza töreninde konuşan ve çalışanların özlük haklarının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı, "Çalışanın, emekçiliğin, emek verenin ve emek sahibi kim olursa olsun, nasıl bir düşüncede olursa olsun özlük hakları kesinlikle korunması gereken konuların başında gelir. Biz de bu anlayış içerisinde hareket ediyoruz" dedi. Sendikanın ve sendikacılığın kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu, bu anlamda sendikalarda görev alan herkese başarı dileklerini sunduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, eski sözleşmenin 23.maddesinde yapılan değişikliği okuyarak Selçuk Belediyesi'nde çalışan memurları ve kamuoyunu bilgilendirdi.

Eski sözleşmede sosyal denge tazminatı sözleşmesi haklarının kesilmesi şartlarının yer aldığı 23.maddeyi okuyan Başkan Bakıcı, "Söz konusu maddede yer alan çalışanın uyarı cezası alması halinde iki ay, kınama cezası alması halinde 3 ay, maaş kesim cezası alması halinde 6 ay, kademe ilerleme cezası alması halinde 1 yıl süreyle iş bu sosyal denge tazminatı sözleşmesiyle verilen sosyal denge tazminatından yararlanamazlar deniliyor. Ayrıca geçici olarak görevden uzaklaştırılanlar ile ücretsiz izin alanlar görevden uzak kaldıkları süreyle bu sosyal denge tazminatı sözleşmesi ile verilen yardımlardan yararlanamazlar deniliyor. Ben bu maddeyi anti demokratik buluyorum. Bu maddenin kalkması gerekiyordu ve kalktı. Uyarı cezası alınabilinir, kınama cezası alınabilinir, maaş kesimi cezası da alınabilinir ama zaten sizler maaş kesmeyle ilgili onu veriyorsunuz. Bir daha cezanın cezası olabilir mi? Olamaz. O zaman bu anti demokratik gördüğümüz madde yeni sözleşmede yok. Bilinç oluşturmak ceza ile olmaz, gelişim ceza ile asla olamaz. Biz artık bunları aşmak zorundayız. Daha modern, daha çağdaş bir toplum olmak için çalışma koşullarının da buna uygun olması lazım. Bunların hepsi artık geride kalması gereken hususlardır. Daha çağdaş, daha modern, daha demokratik çalışma koşullarının yaratılması gerektiğine inanan bir insanım" diyerek yeni sözleşmenin çalışanlara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yaklaşık iki ay önce Olağan Genel Kurul toplantısında Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Başkanlığına seçilen Ulus Bozkır, sendikanın başlıca faaliyetlerinden ve çalışanlarına sağladığı yararlarından bahsederek, sendikal mücadelenin birlik beraberlik içerisinde dayanışmayla yürütülen bir süreç olduğunu, toplu iş sözleşmesinin ise bu sürecin taçlandırılması olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasında emekten, özgürlüklerden, demokrasiden yana bakış açısı, tavrı ve toplu sözleşme oluşturulurken özünü, ruhunu yansıtmış olmasından dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı'ya teşekkür eden Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Ulus Bozkır, "Bugün Türkiye'nin dört bir yanında örgütlüyüz. 550'ye yakın toplu sözleşmemiz var, 30 binin üzerinde üyemiz var, İzmir'de ise 5 binin üzerinde üyemiz var ve ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediyelerde toplu sözleşmelerimiz var. Bu kapsamda çalışanlar birçok kazanımlar elde etmiş bulunmakta. Emeğin gün geçtikçe değer kaybettiği bir ortamda sendikalar emeğin savunuculuğunun temel taşıdır. Bu anlamda eşitlik, özgürlük, demokrasi ve diğer kazanımlarımız için sendikalar bugüne kadar mücadele etti, bundan sonra da edecektir" dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.