TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OTOBÜSTEN İN EŞEĞE BİN

AK Parti İzmir Gençlik Kolları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği toplu ulaşımda yeni düzenlemeyi gerçekleştirdikleri eşekli eylemle protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2014 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
OTOBÜSTEN İN EŞEĞE BİN

A.FEYZİ MİHANOĞLU

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları düzenledikleri eşekli eylemle yeni ulaşım sistemini protesto etti. Adını ‘EŞŞEKOBÜS’ koydukları bir eşeği İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne getiren gençler buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek İzmir genelinde yapılan toplu ulaşım düzenlemesine karşıyız dediler. Grup adına konuşan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Haziran’dan itibaren ‘Toplu Ulaşımda Düğüm Çözülüyor’ sloganı ile yapmış olduğu yeni ulaşım planının, 10 gün içerisinde İzmir’i ‘Gordion Düğümü’ haline getirdiğine dikkat çekti.

KİMSEYE DANIŞILMADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kimseye danışmadan ulaşım sistemini hayata soktuğunu belirten Kırkpınar, otobüs duraklarının kaldırıldığı bölgelerde korsan otoparkçıların türediğini söyledi. Sistemin çözümünün otobüs hatlarıyla oynamak yerine metro hattını bitirmek ve körfez ulaşımını kullanmak olduğunu ifade eden Kırkpınar, “Karşımızda saymakla bitmeyecek fiyasko var. Artık Kocaoğlu ve ekibinden isteklerimiz değişti. Kendisinden İzmir için yeni bir şey yapmasını artık beklemiyoruz. Hani bir söz vardır ‘gölge etmesin başka ihsan istemem.’’ Sadece mevcut olanları idare etsin, hiç olmazsa bunu başarsın İzmirliye yetecektir” dedi.

 

“EŞŞEKOBÜS’E BİNERİM”

Büyükşehir’in bir şey yapmaması durumunda devreye gireceklerini belirten Kırkpınar, “İnşallah İzmir AK Parti belediyeciliğiyle tanışınca bu sıkıntıları atlatacak ve İzmir halkı bu çileyi çekmekten kurtulacaktır. Çünkü AK Parti yolları açar ulaşımı rahatlatır. Bunun örnekleri AK Belediyecilikte çokça var. İzmirli umudunu kesince yeni yollar aramaya başladı. 4 aktarma yapıp yaklaşık 3 saatlik bir çile çekeceksem o zaman eşeğe binerim. Hiç aktarma yapmadan tek vesaitle aynı saatlerde işime varmış olurum. Otopark ve trafik sıkıntısı da olmaz” diye konuştu.

 

 “ENGELLİLER, YAŞLILAR DÜŞÜNÜLMEMİŞ”

 

Ulaşım planı hazırlanırken engellilerin, yaşlıların, hamile kadınların, çocuklu ebeveynlerin düşünülmediğinin orta olduğunu belirten Kırkpınar, “Kocaoğlu’nun her yerde ‘Engelli Dostu Şehir’ olarak lanse ettiği İzmir, belediyecilik anlayışları ile engelliler için cehenneme dönüşmüş durumdadır. Özellikle ilçe merkezlerine uzak mahalleler için tam bir çileye dönüşen ulaşımın, derhal düzeltilmesi ya da bu işi başaramayacaklarını düşünüyorlarsa ki biz düşünüyoruz eski sisteme geri dönülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.