TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konur: Bu fuarla heyecanımı yendim

Bu sene on dokuzuncusu düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’na ilk kez katılan Buket Konur, kitabını gazetemiz okuyucularına anlattı

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2014 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konur: Bu fuarla heyecanımı yendim

MEHMET ŞERİF TOPRAK

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu sene on dokuzuncusu düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’na ilk kez katılan Buket Konur, gazetemize İzmirli okurların ilgisini anlatarak, kitabının içeriği hakkında bilgiler verdi.

O.Ç., OTOBİYOGRAFİ TARZINDA BİR KİTAP

Gazi Kimya Laboratuar Sistemleri İhale Sorumlusu Buket Konur, hobi olarak kitap yazdığını belirterek, “Kitap yazmaya okuduğum kitapların özetlerini çıkararak başladım. Zamanla bazı kitapların sonlarını değiştirmeyi keşfettim. 2006 yılından itibaren başka hikâyeler çıkarmaya başladım. ‘Mor delilik’ ilk kitabım, mayıs ayında çıkmıştı. Hikâye olarak biraz daha kopuktu. Şiir ağırlıktaydı. ‘O.Ç.’ ikinci kitabım o kopukluğu daha da bütünledim. Yine şiir ve düz yazılar oldu. Ama daha uzun yazılardan oluştu. Herkesin anladığı gibi aslında bir küfür. Kitaptaki karakter küfür eden ve aslında en sonunda da küfürü hak eden bir karakter. Onunla ilgili geçmişten bugüne olan yaşadığım anıları kopuk kopuk anlattım. Başka deneyimlerim olduğu halde ona dönüşümü bu nedenle de aslında O.Ç. küfürünü hak ettiğinden bahsettim. Arka kapakta ise onun dilinden kendime özrümü ilettim. Tamamen yine onu da ben yazdım. Arka kapakta O.Ç. ona neden böle dediğimi açıklıyor. İçerikte de ben neden O.Ç. demem gerektiğini açıklıyorum. Biraz daha otobiyografi tarzında bir kitap. Çok anlatılmayacak, parçalar okundukça anlaşılabilecek bir kitap” dedi.

OKURLARIMIN FARKINDAYIM

Fuara ilk defa katıldığını vurgulayan Konur, “İmza günüm cumartesi günü olmasına rağmen katılımcıların ilgisi çok büyük. Stantta olduğum zamanlarda okuyucularımın kitaplarını imzalama fırsatım oldu. İzmirliler gerçekten araştırmak, okumak için geliyorlar. Eskiden çevremizde okuyan insan daha az gibiydi. Özellikle son 6 yıldır kendi çevrem açısından herkesin her şeyi bir şekilde merak ederek araştırdığını görüyorum. Bu fuarla heyecanımı yendim. Okurlarımla buluşmaya başladım. Okur kitlemle tanışmak ve gelen tepkiler çok güzel oldu. Eskiden kitapta sadece ismim vardı. Şimdi artık insanlarda biliyorlar ve farkındalar. Bende okurlarımın farkındayım. İletişim açısından olumlu oldu. Okurlarıma çok anlaşılır bir kitap yazmıyorum. Bu nedenle kitabı incelemelerini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

İZMİRLİ BİR YAZAR OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Konur, sözlerine şöyle devam etti: “Üçüncü kitap projeme de başladım. Biraz daha hikâye ağırlıklı olacak. Düz yazı ve şiir kopukluğundan biraz sıyrılmak istiyorum. İzmir gibi trafik sorunu olmayan bir şehirde olduğum için işimin dışında çok fazla kitap okumaya ve yazmaya vaktim oluyor. Bu durumu bir İzmirli olarak avantaj olarak görüyorum. Tabii ki iklimini ve insanları da benim için çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Çevrede olan çeşitlilikte görsel anlamda bana katkı sağlıyor. Bu yüzden İzmirli bir yazar olmaktan çok mutluyum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.