TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biriken ‘Birikimler’ sergisi

Bayraklı ressamlar sergisi 9 resim sanatçının eseri ile sanatseverlerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Biriken ‘Birikimler’ sergisi

EMİNE ŞEKER - Bayraklı sanat sokağı sanatçıları ‘Birikimler’ karma resim sergisi, 100’den fazla eserle Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisini topladı.

TOPLUMUMUZA SANATI SEVDİRELİM

Ressam Mustafa Özkalp, takma adının Çamdibili olduğunu belirterek, “Ressamlar sokağı Bayraklı Belediyesi’nin kontrolü altında, dayanışması altında 15 arkadaşın toplanmasıyla birlikte ortaya çıktı. 15 arkadaşımızla birlikte devamlı olarak resim yapıyoruz. İşimiz gücümüz resim yapmak. 2012 yılında ağustos ayında açıldı. Bugüne kadar bayağı birikim oldu. Biriken bu eserleri sergi açarak paylaşalım istedik. 9 arkadaşımızla birlikte 100’den fazla eser ortaya çıkardık. Ressamlar sokağı halka açık ve orada resim eğitimi veriyoruz. Şehit çocuklarına ve engelli vatandaşlarımıza ücretsiz resim kursu veriyoruz. Aynı zamanda da belediyenin kontrolünde de ilkokul çocuklarına ücretsiz olmak üzere dersler veriyoruz. 6 ay ve 1 yıldan sonra ders verdiğimiz kişilere kurs sonrasında berat veriyoruz. Amacımız, doğayı, hayatı ve resmi sevdirmeyi hedefledik. Bu sergi karma olarak ilk kez gerçekleşti. Seyfettin Oralerkaya’nın girişimi ile ortaya çıktı. Bu serginin devamı farklı yerlerde açmaya devam edeceğiz. Toplumuza sanatı sevdirerek çocuklara resim eğitimi verelim” dedi.

Bayraklı sanat sokağı sanatçıları ‘Birikimler’ karma resim sergisi, 24 Mayıs 2014 kadar gezilebilecek. Katılan sanatçılar; Atilla Ekin, Zeynep Gargi, Özlem Çekal, Mustafa Özkalp, Türkan Güzel, Tülay Maşkaroğlu, Hülya Taşkın, Alexandra Yavaşoğlu.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.