TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç: Pozitif yaklaşımımızı göreceksiniz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "62. Hükümetimiz tam üyeliğe yönelik sürecin pozitif anlamda desteklenmesi, kullanacağımız üsluptan pozitif yaklaşımımızı göreceksiniz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 09:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Arınç: Pozitif yaklaşımımızı göreceksiniz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Yeni eğitim-öğretim yılının başlangıç günü, milyonlarca öğrencimiz, onların öğretmenleri, velileri için, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı bir yıl olmasını diliyorum. Biliyorsunuz ülkemizin nüfusu genç bir nüfus, 30 yaşın altında olanlarda bugün 16 milyon öğrencimiz var. Binlerce derslikte bu yılı geçirecekler, 859 bin 699 öğretmenimiz var. Bundan sonra da ihtiyaca binaen öğretmen atamalarımız devam edecek" dedi.

“OLUMSUZLUKLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLECEK”

Bugünkü çalışmaların temelinde AB konusunun olduğunu anlatan Arınç, "Sayın Başbakanımız bu konu üzerinde bir çalışma yapılmasını talimatlandırmıştı. Sayın Bakanımız Volkan Bozkır bir sunum yaptı. AB ile yeni ama takvimleştirilmiş, süreç içinde belli zaman dilimleri içinde gerçekleştirilecek bir eylem planı yapılıyor. Bu eylem planı hazırlığı bugünden itibaren 2014 yılı sonuna kadar, 3,5 aylık bir eylem planı. AB Bakanımız Volkan Bozkır yurtdışında yeni AB ile bir çalışma yapmak üzere ayrıldılar. Eylem planı üzerinde müzakere, algı ve iletişim sürecini dikkate aldığımızı ifade edebilirim. 3 aşamalı eylem planı içinde yeni argümanlarımız ne olacaktır, siyasal ve stratejik sürelerde eksiklikler nelerdir? Yapısal reformları 2015-2019 arasına sıkıştırdığımız bir eylem planına dönüştürüyoruz. 62. Hükümetimiz tam üyeliğe yönelik sürecin pozitif anlamda desteklenmesi, kullanacağımız üsluptan pozitif yaklaşımımızı göreceksiniz. Yaşanan son olumsuzlukların karşılıklı diyalogla kolaylıkla çözüleceğini göreceksiniz" şeklinde konuştu.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSU

İş güvenliği ve kazalarına yönelik tartışmaların olduğunu belirten Arınç, "Hükümet olarak bu konudaki prosedürleri, belediyelerin, meslek kuruluşlarının yapacağı çalışmaları etraflıca görüşmek, insan hayatından daha kıymetli bir şey olmadığına inandığımıza göre iş kazalarını asgariye indirecek çalışmalar yapılmasıydı. Geçtiğimiz günlerde tarafların tamamının temsil edildiği faydalı bir çalışma yapıldı. Bu çalışma sonunda elde edilen verilen bugün Bakanlar Kurulu’nda görüşmeye açıldı, bunu sonuçlandıracağız. Bütün taraflarla birlikte eylem planı masaya yatırılacak. Fazlalık, eksiklik nedir bunu görmüş olacak. Kanunlar iyi uygulanabilirse iyi sonuçlar alınır. İş sağlığı ve güvenliği konusunda çıkardığımız kanuna rağmen insan hayatı tehlikeye giriyorsa bunun sorumluların tek tek ortaya çıkarılması gerekir" diye konuştu.

KÜRTÇE EĞİTİM KONUSU

Arınç, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "PKK’nın bazı illerde 10 okulu yakması kabinenin gündemine geldi mi? PKK tarafından anadilde Kürtçe eğitim amacıyla açıldığı yasadışı olduğu için savcılık tarafından işlem başlatılan okullarla ilgili mesajınız ne olacak" sorusuna, "Son demokratikleşme Paketi içerisinde 2014’ün Ocak ayında kanun olarak çıkan önemli bir demokratikleşme Paketi var. Özel eğitim kurumlarında Kürtçe de dersler verileceği kararlaştırılmıştı, çok öncesinden devletimizin okullarında seçmeli ders olarak Kürtçe’nin okutulabileceği kararlaştırılmıştı. Bunun hayata geçmesi için hazırlanan yönetmelik kapsamında özel eğitim kurumunun olması ve tam donanımlı olması gerekir. Bugün münakaşası yapılmak istenen şey yapay bir tartışmadır. Bir yerde tuğlalar üst üste konuyor buranın Kürtçe eğitim verecek bir okul olduğu söyleniyor. Bu propagandaya ve provokasyona dönük bir çalışmadır. Milli Eğitim Müfettişleri ve güvenlik güçlerimiz oraya gitmiştir ama ilgililer bunun Kürtçe eğitim verecek bir okul olduğunu beyan etmemişlerdir. Ne kadar taş atarlarsa atsınlar bu provokasyona, dönük sadece bir dedikoduyla Türkiye’yi meşgul etmektir" cevabını verdi.

IŞİD’LE MÜCADELE

IŞİD’le mücadele konusunda Türkiye’nin pozisyonunun ne olacağının sorulması üzerine Arınç, "Ülkemizin görüşleri açık şekilde ifade edildi. Biz, terörle mücadelenin bütün dünya için ortak platform haline gelmesinin netice alıcı olarak ifade ediyoruz. Türkiye uluslararası toplumun önemli bir parçasıdır. Kendi çıkarları doğrultusunda birlikte hareket etmeye ve işbirliğine de her zaman açık durumdadır" diye konuştu.

‘MALİYET YÜKSELDİ BEN BURAYI KAPATIYORUM’ DİYE BİRŞEY YOK

Zonguldak’taki kömür madencilerinin işsiz kalmasına ilişkin soruya Arınç, "İş güvenliği gerçekten yüksek boyutta masraf gerektiren bir iştir. Biz, devlet olarak bunu karşılamayı gerekli görüyoruz. Çalışan işçilerin primlerine yönelik ’maliyet yükseldi ben burayı kapatıyorum’ diye bir şey yok. İnsan hayatı Türkiye ve dünyada çok önemli bir şey. Bunların hepsi düzenleme içerisine dikkate alınacak. Hükümet olarak gerekli dersi aldık" karşılığını verdi. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.