TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda yeni dönem

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı İbrahim Soydan’ın istifası sonrası Genel Merkez tarafından göreve atanan Sinan Sarıküse görevi resmen devraldı. İl Başkanlığındaki devir teslim törenine birlik mesajları damgasını vurdu

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda yeni dönem

DİLEK BAKIRKAYNAK - CHP İl Binası’nda düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın yanı sıra İl Başkanı Ali Engin, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, PM Üyesi Seniye Nazik Işık ile çok sayıda partili katıldı.

Törende bir konuşma yapan yeni Başkan Sarıküse sözlerine görevi devraldığı İbrahim Soydan’a teşekkür ederek başladı ve şunları söyledi: “Hepimizin amacı Türkiye’nin birleştirici gücü olmaktır. Bu amaç için bu yolda yürürken arkadaşlarımın iyi niyetli hatalarını bizzat üstüme alıyorum. Amacımız için bu yolda yürürken kimseye hesap vermeyeceğiz. Çünkü CHP Gençlik Kolları hesabını vermeyeceği hiçbir şeye imza atmaz. Biz yolumuzda yürürken ‘Benim iki eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyet’i diğer Cumhuriyet Halk Partisidir’ diyen Atatürk’ü unutmayacağız” dedi.

BİRLİK MESAJLARI VERİLDİ
Eski Başkan Soydan da yeni dönemi resmileştiren törende bir konuşma yaparak birlik-beraberlik mesajları verdi. Soydan, “Bizler koltukta siyaset yapanlardan değiliz. Göreceksiniz ki aynı kararlılıkla mücadeleye, kimin nerede olacağından çok parti ve ülke nerede, ne durumda kaygısıyla hareket edeceğiz. Görevler, koltuklar geçicidir ama mücadeleler kalıcı ve daimdir. Bu sebeple bugün görevden ayrılıyor olmamız mücadeleden vazgeçtiğimiz anlamına gelmez” şeklinde konuştu.

“KIRGINLIKLARIMIZ DA VAR”
Görev döneminde İzmir’de ilçe ayrımı yapmadığının altını çizen Soydan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim için Konak neyse Kiraz da o, Bornova neyse Kınık da o, Karşıyaka neyse Urla da eşit değerde oldu. Bu sebeptendir ki bu salonda Beydağ’dan Torbalı’ya, Kemalpaşa’dan Dikili’ye dostlarım vardır. Bunları yaparken hep dik durduk. Çoğu kez kırıldık belki ama asla eğilip bükülmedik. Kırgınlıklarımız da var elbet. CHP gençlerine değil, başka partinin gençlerine sahip çıkanlara, Aliağa’da emek mücadelesi veren işçi kardeşlerimize sahip çıkmayanlara. Kendisi hiç genç olmamış gibi, gençleri ötekileştirip uzaklaştıranlara, gençlerin sorunlarına kulak tıkayanlara, siyasette gençlerin önünü açmamak için direnenlere. Senin gencin benim gencim hesabı yapanlara. Bizim kırgınlığımız böyle davrananlaradır” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TEHDİT ALTINDA”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’da devir teslim töreninde yaptığı konuşmasında ‘parti büyükleri’ ibaresini savunmadığını ifade etti.

 “Parti büyüğü kişi gençlik kollarında da görev yapıyor olabilir” diyen Çıray,  “Parti büyüklüğü partiye yapılan katkıyla olur. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir tehdit altında.Bu seçim ancak gençlerin heyecan ve katkısıyla kazanılabilir” dedi.

Törene katılan İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Yaşasın gençlik… Yaşasın gençliğin devrimci mücadelesi… Bu parti sizlerle var olacak” mesajı verirken, PM Üyesi Seniye Nazik Işık da, “Geleceği yaptıklarınızla kuracağız. İlk yapacağımız iş de Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçtirmek olacak” dedi. Konuşmaların ardından eski Başkan Soydan’a çiçek, plaket takdim edilmesinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.