TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Türkiye geride kaldı

Başbakan Erdoğan, “Eski Türkiye geride kaldı, milletin her zaman kaybettiği, kriz lobisinin her zaman kazandığı Türkiye artık yok” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2014 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eski Türkiye geride kaldı

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 21. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, refahına katkılar sağlayan TİM'e, başkan ve yöneticilerine, ihracatçılara şükranlarını sundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mali disiplini, ‘hükümetin olmazsa olmazı’ şeklinde tanımlayarak, “Dikkatinizi çekiyorum, 12 yılda 8 seçim yaşadık, mali disiplinden asla taviz vermedik. Türkiye'de popülist politikalara tevessül etmeden, milletin birikimlerini çarçur etmeden seçim kazanmanın mümkün olduğunu bu 8 seçimde göstermiş olduk” dedi.

MALİ DİSİPLİN

Genel kurul vesilesiyle ödül alan ‘ihracatın şampiyonları’nı tebrik eden ve başarılarının artarak devamını dileyen Erdoğan, mayıs ayında ihracatçıların ülkeyi bir kez daha rekorla tanıştırdığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Program'da Türkiye ekonomisine ilişkin 4 önemli hedeflerini, ‘cari açığın düşmesi’, ‘enflasyonun düşmesi’, ‘mali disiplinin muhafaza edilmesi’ ve ‘büyüme ve istihdamın artması’ şeklinde sıralayarak, mayıs ayı ihracat ve ithalat rakamlarına, ilk 5 ayın rakamlarına bakıldığında cari açığın ciddi bir düşüş gösterdiğini söyledi. Enflasyonla mücadelenin aynı kararlılıkla devam ettiğini belirten Erdoğan, "Mali disiplin hükümetimizin olmazsa olmazı. Dikkatinizi çekiyorum, 12 yılda 8 seçim yaşadık, mali disiplinden asla taviz vermedik. Türkiye'de popülist politikalara tevessül etmeden, milletin birikimlerini çarçur etmeden seçim kazanmanın mümkün olduğunu bu 8 seçimde göstermiş olduk" dedi.

HEDEFE DOĞRU İLERLİYORUZ

Başbakan Erdoğan, büyüme ve istihdamda 12 yıldır oldukça başarılı seyir izlendiğini ifade ederek, "Peki hedefinizi gerçekleştiriyor musunuz? Bunu söyleyemem ama başarılıyız. 2008 küresel krizinin ardından dünyanın birçok ülkesinin, özellikle de gelişmiş ekonomilerin tersine, büyümemiz pozitif şekilde devam ediyor. İşsizlikte, bırakın artış, düşüş eğilimi devam ediyor. Bütün engelleme çabalarına, bütün saldırılara rağmen Türkiye, büyük kararlılıkla 2023 hedeflerine doğru ilerliyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

-Ülkemizde güzel tezgah kurulmuştu. Hiçbir kriz, darbe girişimi bu çarkı etkilememişti.

-12 yıl içinde reformlarla bu kısır döngüyü kaldırdık, kazananların, yatırım yapanların sayısını artırdık. 'Ben' yerine 'Biz' diye haykırmayı başardığımızda Türkiye'yi o zaman tutana aşk olsun.

-Şu andaki faiz politikalarından memnun musunuz? Ben değilim. Allah'tan piyasa, faizi şu anda kendisi oluşturuyor, olgunlaştırıyor. Ve burada piyasanın şu anda olgunlaştırdığı, oluşturduğu faiz, Merkez Bankası'nın bana göre çok önünde.

BEDEL AĞIR OLACAK

-Türkiye'nin son bir yıl içinde şahit olduğu eylem ve girişimler, bu çarkın, bu çıkar lobisinin yeniden ayağa kalkma, yeniden yönetime el koyma hevesinden başka hiçbir şey değildir. Mesele ağaç, park, çevre değil, inanın mesele yolsuzluk değil. Mesele 3 Kasım 2002 öncesindeki o çarkı, o hortum düzenini yeniden diriltebilmek, kendileri için o eski güzel günlere yeniden dönebilmektir, hedef budur. Çünkü hep kriz ve kaostan kazanmışlar, şimdi de Türkiye'yi yeniden krize, kaosa mahkum edip, yeniden kazanmanın mücadelesi içindeler.

-Eski Türkiye geride kaldı, milletin her zaman kaybettiği, kriz lobisinin her zaman kazandığı Türkiye artık yok.

-Dimdik durmasaydık ödenen bedel çok daha ağır olacaktı. Tuzaklara düşseydik yaşanan yine eski Türkiye olacaktı.

HESABINI SORACAĞIZ

-Hazırladıkları, sonra imha etmeye kalkıştıkları iddianamede bu ülkenin başbakanı örgüt lideri olarak geçiyor.

-Bu iddianamede bütün kabinedeki bakanlar zanlı olarak gösteriliyor. Bütün bu belgelere ulaşıldı.

-Bunların hepsinin belgesi elimizde. Bunlar yakında çıkacak. Malum gazete panikledi, kendince senaryolar yazıyor.

-Bu darbe girişimine kim yardım ettiyse, her birini ortaya çıkaracak, her birinden hesabını soracağız.

-Aslında amaç belli. Adana'da MİT tırları değil, büyüyen, yükselen yeni Türkiye durdurulmak istendi.

-Diyarbakır'daki eylem sayesinde parlamentodaki bir siyasi partinin maskesi düşüyor, özgürlük düşmanı olduğu ortaya çıkıyor. (AA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.