TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koruyucu aileler bir araya geldi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Koruyu Aile projesi kapsamında Muğla genelindeki koruyucu aileler Ula’da bir araya geldi. Etkinliğe Vali Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve koruyucu aileler ile çocuklar katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Koruyucu aileler bir araya geldi

Etkinlik hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, “Müdürlük olarak amacımız, yuva, yurt ve sevgi evlerinde kalan çocuklarımızı aile ve koruyucu aile ortamına kavuşturmak. İllimizde şu anda 20 aile yanında 27 tane çocuğumuz koruyucu aile yanında bakılmakta. Ayrıca 31 aile de işlemleri tamamlanmış ve koruyucu aile olmak için sıra beklemektedir. Amacımız çocuklarımızın kendilerine güvenlerini sağlaması, aile ortamında yetişmesi, eğitim öğretimde okul başarılarının arttırılması. Bunun için her ay bir ilçemizde sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Bu ay bizlere ev sahipliğini Ula Kaymakamımız Sayın Ali Yılmaz yaptı. Hem koruyucu ailelerin, hem çocukların birbirleri ile tanışması ve kaynaşması çok önemli. Muğla genelinde bulunan koruyucu ailelerimizin çoğunluğu kahvaltımıza katıldı. Bundan sonra da değişik sosyal ve kültürel etkinlikler ile çocuklarımızı ve ailelerini bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi.

2103 YILINDA 15 ÇOCUK EVLATLIK EDİNİLDİ

Türkiye genelinde çocuk yuvalarının kapatıldığını hatırlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akkuzu, “Muğla’da da çocuk yuvaları kapatılarak Sevgi Evleri açıldı. Muğla’da 20 tane ve 120 kapasiteli Sevgi Evimiz var. Şu anda çocuk sayımız 90. Çocuklarımızın Sevgi Evlerine yerleştirilmesinin nedeni bir ev ve aile ortamını onlara sunmak. Öncelikle çocuklarımızı öz aileleri ile yaşamlarını sağlamak ve evlat edinmelerini sağlamak, eğer bu mümkün olmuyorsa koruyucu ailelerin yanına yerleştirmek. 2013 yılında toplam 15 çocuğumuz evlat edinildi. Şu anda evlat edinmek üzere başvuru yapan aile sayısı 50’nin üzerinde. Bu aileler sıra bekliyor. Evlat edinmek için çocuk gelmesi ve ailenin de evlat edinmeye durumunun müsait olması gerekiyor” dedi. (İHA/MUĞLA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.