TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Şengül: Kocaoğlu metro değil, ölüm tüneli yapmış

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Metrosu’nda bu ay sonunda açılması planlanan iki istasyon için 2012 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nce hazırlanan rapordaki ölümcül tehlikelerin yıllar sonra ortaya çıkmasına isyan etti

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2014 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Şengül: Kocaoğlu metro değil, ölüm tüneli yapmış

Felaket uyarıları içeren raporun İzmirlilerden sır gibi saklanmasının kabul edilemez olduğunu belirten Şengül, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun kontrolünde sürdürülen metro çalışmasının aslında bir ölüm tüneli olduğunu ortaya çıkan raporla gördük. İzmirlilerin hayatını hiçe sayan bu ihanetin hesabını Sayın Başkan vermelidir” dedi.

Şengül şu ifadelerde bulundu: “Bildiğiniz üzere Büyükşehir Belediyesi yapımına 2005 yılında başladığı metro hattını halen bitirememiştir. Verilen metro açılış tarihlerine yetişemez olmuş, her seferinde farklı bir mazeretle açılışlar yıllar sonralara ertelenmişti. Ancak yaşanan son gelişme aslında İzmir’de metro değil bir ölüm tüneli açıldığını da ortaya çıkardı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nce hazırlanan, ancak Büyükşehir’in İzmirlilerden sır gibi sakladığı rapordaki çarpıcı bilgiler adeta kanımızı dondurdu. Her bir satırı tüyleri diken diken eden rapor, tünellerin yapımına olanak tanıyan hesaplamaların hatalı yapıldığını, proje çizilirken su basıncı ve depremselliğin göz ardı edildiğini ortaya koyuyor. Peki asıl amaç nedir, Sayın Kocaoğlu bu metroda neden ısrar etmiştir? Bu işgüzarlığın hesabı sorulmalıdır.”

“TÜNEL YENİDEN RAPORLANMALI”

Yaşananların kamuoyundan gizli tutulmasının son derece talihsiz olduğunu, yeniden karşı yönde bir üniversite raporu alınmadan metronun tamamlanmaması gerektiğini vurgulayan Şengül, “Geçmişte tüm uyarılarımıza rağmen bu konu üzerinde yeteri kadar durulmadı. Maalesef uyarılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkan bu raporla bir kez daha gördük. Üniversite tarafından verilen rapora kayıtsız kalınması Sayın Aziz Kocaoğlu’nun İzmirlilerin hayatına karşı çok ciddi bir ihmal içinde olduğunun göstergesidir. Her gün binlerce vatandaşımızın kullanacağı metro hatlarının her an çatlama olasılığı olan invertler üzerine oturduğunu bile bile önlem almamak açıklanabilecek bir durum değildir. Yapılan projelendirme çalışmalarında deprem yüklerinin alınmadığı anlaşılmaktadır. Yapılan hesaplar, tünel kemerinin deprem açısından çok yetersiz kaldığını ortaya koymaktadır. Bu işgüzarlığın hesabı sorulmalı ve aksi yönde bir üniversite raporu alınmadan metro açılmamalıdır” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.