TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutlu çocuklar için

Karabağlar Kaymakamlığı himayesinde bir çok kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek “Mutlu çocuklar yarınımızdır” sloganıyla yola çıktıkları ‘Çocuk ihmal ve istismarını önleme projesi’ ni hayata geçirdiler

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2014 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mutlu çocuklar için

DİLEK BAKIRKAYNAK

Karabağlar Kaymakamlığı’nda önceki gün düzenlenen bir basın toplantısı ile projeyi kamuoyu ile paylaşan Kaymakam Mehmet Sadık Tunç, ekonomik sebeplerden dolayı özellikle boşanma olaylarının en yüksek olduğu ikinci ilçenin Karabağlar olduğunu belirterek, “Karabağlar istihdamın katılma oranı düşük bir ilçe. Kadınların özellikle sosyal yaşam ve katılımlarının da düşük olduğu bir ilçe. Bildiğiniz üzere 6 yaşına kadar çocuklar üzerinde etkili olan eğitim aileler tarafından, 7 yaşından sonrada okul eğitimi oluyor. Çocuk ihmal ve istismarı ile ilgili çocuklar ile iletişim içinde olan kişiler birebir öğretmenlerdir. Bu konuya yaklaşımların sağlıklı olabilmesi için öncelikle kendilerinin bu konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmaları gerekiyor. ‘Çocuk ihmal ve istismarını önleme projesi’  eğitmenleri eğitmek adına başlattığımız bir proje. Projemiz daha sonraki aşamalarda ise 8870 civarında küçük ölçekli bir ilçe büyüklüğünde olan ilçemizde öğrencilerimizi hedef almakta. Umarım bu projeyi İzmir örnek alır, daha sonra İzmir’i Türkiye örnek alır” dedi.

“MUTLU ÇOCUKLAR YARINIMIZDIR”

Karabağlar Kaymakamlığı himayesinde, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karabağlar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün ortak olarak hazırladığı, Ege Üniversitesi Çocuk Koruma Birimi, Karabağlar İlçe Müftülüğü, Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Çocuk İzlem Merkezi, İzmir Barosu, Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi, Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi’nin paydaş olarak yer aldığı “mutlu çocuklar yarınımızdır” adlı projenin protokolü İlçe Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç başkanlığında imzalandı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Kaymakamı, Karabağlar'ın İzmir'in en büyük ve nüfus artış hızı en fazla, sosyo-ekonomik ve kültürel yönden az gelişmiş İlçesi olması sebebiyle projenin İlçe açısından önemine ve hedeflerine değindi.
Projemizin amacı; ilçede bulunan ilk derecedeki okullarda görev yapan idareciler, öğretmenler ve öğrenci velilerine “Çocuk İhmal ve İstismarının Önlenmesi” konusunda eğitim verilerek katılımcıların bilgi düzeylerini ve ilçedeki farkındalığı arttırmak, eğitimlerle ilçede farkındalık oluşturarak çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi ve erken müdahalesini sağlamak olduğu belirtildi.

“Mutlu Çocuklar Yarınımızdır” isimli proje kapsamında, ilçedeki 10 ilkokulda 34 yönetici, 322 öğretmen, 17748 veli, 29,018 hane halkı, 84 din görevlisi hedef kitle olarak seçilerek ve bu kişilere çocuk ihmal ve istismarı önleme konusunda farkındalık oluşturmak adına eğitimler verilmesi planlandı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.