TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avcı: Bilinmeyen mağdurlar var

Anayasa Mahkemesi’nin hakkındaki "ihlal" kararının ardından, Yargıtay 9. Ceza Dairesince tahliyesine karar verilen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi'nden çıktı

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2014 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avcı: Bilinmeyen mağdurlar var

Anayasa Mahkemesi’nin hakkındaki "ihlal" kararının ardından, Yargıtay 9. Ceza Dairesince tahliyesine karar verilen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi'nden çıktı. Anayasa Mahkemesi’nin Avcı hakkındaki ihlal kararının ardından, Avcı'nın avukatı Fidel Okan, tahliye için Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının ulaşması üzerine Daire, başvuruyu değerlendirerek, tahliye konusunda karar vermek için Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 105. maddesi uyarınca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan görüş almak üzere müzekkere yazdı. Başsavcılık, Avcı'nın tahliyesi yönünde görüş bildirdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti de Avcı'nın tahliyesine karar verdi. Dairenin, Devrimci Karargah Örgütüne yardım suçundan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası alan Avcı'nın bu suçla ilgili dosyasına ilişkin temyiz incelemesi sürüyor.

“KORKUNÇ TAHRİBAT YAPTI”

Avcı, cezaevi çıkışında arkadaşları tarafından karşılandı. Burada gazetecilere açıklama yapan Avcı, Türkiye'de hukuku, yargıyı, adaleti dağıtması gereken organların adaletsizliğe alet olduğu bir süreç yaşandığını, adalet dağıtması gereken müesseselerin adaletsizliğin kaynağı haline dönüştüğünü ve kendisinin de bu durumun bir resmi olduğunu savundu. Avcı, kendisinden önce haksızlık yapanların durumunu teşhir ettiği için cezaevinde olduğunu ileri sürerek, “Yoksa herhangi bir suçla bir örgütle alakam yok. 'Alakam yok' derken objektif olarak dosyaya baktığınız zaman da hiç böyle bir şey yok. Hatta ben şunu iddia ediyorum. Türkiye'de hukuk fakültesini bitiren her hukukçu, benim dosyama bakabilir. Eğer bu suçla alakam olduğunu söylerse, ben her şeye razıyım. Türkiye'nin ağır cezaları, yargıları bunu maalesef görmediler, görmek istemediler. Çünkü onların sadece bir hedefi vardı: Tutuklanmam gerekiyordu” dedi.

AĞIR CEZALAR VERİLİYOR                                               

Yaşadıklarını herkesin çok iyi anlamadığını düşündüğünü söyleyen Avcı, şöyle devam etti: “Bu sistem, cemaat, paralel devlet denen müessese, önce bir sürü insanı mağdur etti. Bu mağduriyetin en sonu bu hükümet. Bu durumun en çok mağdurları ve bilinenleri Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy davalarımızdır. Bilinmeyen mağdurları da var. Bu cezaevinde yatan da bu özel yetkili mahkemelerin mağdurudur. Binlerce insana korkunç cezalar veriliyor. İnanamazsınız. Sıradan insanlara 'uyuşturucu kaçakçıları', 'mafya mensupları' denilerek, inanılmaz cezalar veriliyor. Gerçek mağdurlar, bu cezaevinde yatıyor. Belki bizim durumumuzu sizler biliyorsunuz, kamuoyu biliyor, Balyoz hukuksuzluklarını birçok insan biliyor ama bu sahipsiz insanların, burada yatan adli mahkumların davasını kimse bilmiyor. Birçok gariban insan, inanılmaz cezalar alıyor. Özel yetkili mahkemeler, korkunç tahribat yaptı. Çünkü onlara verilen bir talimat vardı. Onlar Türkiye'yi dizayn ediyorlardı.'' Özel yetkili mahkemeler eliyle hukuksuzluk uyguladığını ileri süren Avcı, bu durumu ileride belge ve dokümanlarla daha çok tartışma imkanı olacağını dile getirdi. Avcı, bazı insanların çok ciddi rahatsızlıklar yaşadığını anlatarak, "Bunları bu ülke için hayra yormak lazım. Bu acılar çekilmesiydi, bu yapı bu kadar kolay teşhir olmazdı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (AA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.