TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci sayısı artıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 2014-2015 Eğitim Dönemi için açılı töreni düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğrenci sayısı artıyor

EMİNE ŞEKER - Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 2014-2015 Eğitim Dönemi için açılı törenine, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tülay Canda, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, Başhekimler, Başhekim Yardımcıları, öğretim üyeleri, idari personel, öğrenciler ve veliler katıldı.

ÖĞRENCİLERİ KUTLUYORUM

Açılış konuşmasını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tülay Canda, eğitim-öğretim yılının sağlıklı ve başarılı geçmesini dileyerek, “Bu gün fakültemize yeni başlayan dönem 1 öğrencilerimiz ile tüm sınıflar eğitime başlamış oldu. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum. Fakültemiz 1 Mart 1978 yılında, 12 öğretim üyesinin önderliğinde kuruldu. Kuruluşundan bu güne 4967 tıp doktoru mezun etti. Mezun olan birçok hekim fakültemizde, ülkemizin değişik üniversite ve kurumlarında, yurtdışında çok önemli ve başarılı görevlerde bulunmaktadırlar, her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. Kendilerinin yetişmesinde emeği olan, eğitim ortamlarının gelişmesini sağlayan başta rektörlerimiz olmak üzere görevlerini iyi yapan dekanlarımıza, yöneticilerimize,  öğretim üyelerimize, öğretim elemanlarımıza, idari, akademik, yardımcı personelimize, burs desteği yapan tüm kurumlara ve duyarlı bireylere ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

ÖĞRETİM ÜYELERİ ELLERİNDEN GELEN DESTEĞİ GÖSTERECEK

Canda, bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yeni kayıt yapan 298 öğrenci ile birlikte 1840 öğrencinin eğitim alacağını belirterek, “Ayrıca 537 Tıpta uzmanlık öğrencisi, 71 yan dal uzmanlık öğrencisi eğitim almak ve sizlere bilgi ve becerileri ile destek olmak için aramızda bulunmaktadır. Eğitim kadromuz 301 profesör, 86 doçent olmak üzere yaklaşık 500 dür. Öğretim üyeleri ve asistanlar sizlerin eğitimlerinizde de bu güne kadar olduğu gibi ellerinden gelen özveriyi göstereceklerdir. Her ne kadar öğretim üyesi sayısı yeterli gibi görülse de öğretim üyelerimizin tıp fakültesi öğrenci eğitimi dışında birçok görevleri vardır. Bunlar asistan eğitimi, araştırmalar, ameliyatlar, hasta hizmeti, tıp fakültesi dışında çoğunluğu sağlık alanında olmak üzere eğitim gören diğer okullardaki öğrenci dersleri, kongrelere katılma, konuşmacı olma, makale, kitap yazma, bilirkişilik, jüri üyelikleri gibi hem hizmet, hem kendilerini geliştirme, hem de fakültemizi ve ülkemizi temsil etme gibi görevleri de bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİMİZİ GÜNCELLEŞTİRİYORUZ

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ayrılan öğrenci kontenjanları son 6 yılda beklenilenin üzerinde olduğunu vurgulayan Canda, “Eğitim olanakları, derslikler, laboratuvarlar, öğrenci yemekhanesi, okuma salonu, kütüphane, sosyal ortamlara ayrılan bütçe ve zaman bununla eşgüdüm göstermemiştir. Sizlerin daha iyi eğitim almanız ve eğitim ortamınızın gelişmesi için olanaklar ölçüsünde fakültemize desteğini esirgemeyen, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün’e çok teşekkür ediyorum. Her yıl artan öğrenci sayısı dikkate alınarak öğretim üyelerimiz ve ilgili kurullar ile sürekli eğitim sistemimizi güncelleştiriyoruz. Eğitim modelimiz öğrenmeyi öğreten aktif eğitim yanı sıra sunumlarla desteklenmiş, bilgi ve beceriyi pekiştiren uygulamalar ile sürmektedir” ifadelerini kullandı.

İYİ HEKİMLER YETİŞTİRMEYİ GÖREV BİLİYORUZ

Canda, ailelere evlatlarını değerli bir emanet olarak kabul ettiklerini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Emanetinize gereken özeni göstereceğiz. 6 yıl sonra onları size,  ülkemize başarılı, iyi birer hekim, erdemli bireyler olarak yetiştirmeyi görev biliyoruz. Bu konuda içiniz rahat olsun. En büyük mutluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsız bir ulus olmamızı sağlayan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda, bu ülkenin gelişmesi ve özgürlüğü için kanını, canını, emeğini veren insanlara yakışır, ülkenin bölünmez bütünlüğüne inanmış, onurlu hekimlerin yetişmesi olacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı, uğurlu, sağlıklı, başarılı olmasını diliyorum.”

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tülay Canda’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından ödül töreni ve günün anlam ve önemi belirten konuşmalar gerçekleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.