TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmek için mi Erdoğan için mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi sokaktaki vatandaşa Cumhurbaşkanı adayları ile ilgili ne düşündüklerini sorduk

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2014 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ekmek için mi Erdoğan için mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi sokaktaki vatandaşa Cumhurbaşkanı adayları ile ilgili ne düşündüklerini sorduk

DİLEK BAKIRKAYNAK / FEYZİ MİRHANOĞLU

10 Ağustos’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde İzmir’de yaşayan vatandaşlara görüşlerini sorduk. Hangi adaya oy vereceklerine karar verdikleri gözlenen İzmirliler sandığa gitmeye hazırlanıyor. CHP ve MHP’nin ‘Çatı adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren bir kısım olduğu gözlenirken Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Tayyip Erdoğan’ın da İzmir’den ciddi bir oy alacağı gözleniyor. Diğer Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş’a da bazı isimlerin sıcak baktığı gözlenirken, halk ne olursa olsun Tayyip Eroğan’ın seçimleri kazanacağını ifade ediyor. Birçok farklı meslekten vatandaşla İzmir sokaklarında yaptığımız görüşmeler de İzmir’de halkın kararını verdiğini gösteriyor.

İşte halktan yorumlar: 

Eşref Teber: Ekmeleddin Bey’i desteklemeyi düşünüyorum. Sebebi de daha samimi, daha dürüst, daha birleştirici olması. Ben genel anlamda baktığım zaman Ekemeleddin Bey’in iyi bir çıkış yakalarsa ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş: Ben Tayyip Erdoğan’ı desteklemeyeceğim. Dediklerini yapmıyor. Ancak gönlümüz Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan yana da olsa Tayyip Erdoğan bu işi götürür. Ben şahsen bir değişiklik olmasını istiyorum. Tayyip Erdoğan Türkiye’yi Türk, Kürt diyerek ayırdı. Doğu’daki Kürt kökenli vatandaşlar oylarını Tayyip Erdoğan’a verecekler.

Yavuz Zal: Ben 1778 yılından beri Avrupa’da Almanya’nın Köln şehrinde yaşıyorum. MHP’liyim. Avrupa’da yaşayan insanlar Tayyip Erdoğan’a oylarını verecekler. Tayyip Erdoğan’ın bu seçimi kazanacağı ortada. Bana sorarsanız gönlümden ne Tayyip Erdoğan nede Ekmeleddin İhsanoğlu geçiyor. İkisinin de Cumhurbaşkanı kapasitesi olmadığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı’na yakışacak isim Abdullah Gül.

Fatma Gezgüç: Açık söylemek gerekirse benim gönlümde yatan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Yaptığı işyer göz önünde. Ulaşım, sağlık, yollar bunları göz ardı edemeyiz, nankörlük etmek ayıp olur. Bir sürpriz olup Ekemeleddin İhsanoğlu seçilse de hayırlı olsun deriz. Ancak gönlümde yatan Tayyip Erdoğan.

Bengisu Tönük: Ben Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyorum. Tayyip Erdoğan belediye ve yerel yönetimlerde oldukça başarılı. Fakat devlet işlerinin biraz daha farklı oluğunu düşünüyorum. Bu tutumdan biraz daha farklı olması gerektiğini düşünüyorum. Ben Ataürkçü biriyim. Atatürk’ü putlaştıran biri de değilim. Ancak ilkeleri değiştiriyor, ülkeyi bölüyor gibi görüyoruz, belki de bu bize gösterilen. Devlet işleri haricinde yerel yönetimlerde kendisine oy veririm. Ama devlet işlerini yönetmesi için kendisine oy vermeyi düşünmüyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu hiç tanımıyorum. Bugün oy kullansam Selahattin Demirtaş’a oyumu verirdim.

Melis Hacıoğlu: Benim gönlümde Tayyip Erdoğan yatıyor. Yakın çevrem Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyor. Erdoğan halka çok yardımcı oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.