TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla’nın Bağbozumu Heyecanı

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri’nin ikinci günü birbirinden farklı etkinliklerle devam etti

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2014 06:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Urla’nın Bağbozumu Heyecanı

Cumhuriyet Meydanı’nda yemek yarışması ile başlayan şenliğin ikinci günü yöresel yemeklerin jüri üyelerine sunumu ile gerçekleşti. 24 katılımcı ve dört gruptan oluşan yemek yarışmasının jüri üyeliğini ise Şef Metin Erşahin, Şef Restorantör Osman Sezener, Urla Doğal Sofra Birliği Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü, Gurme-Yazar Ahmet Güzelyağdöken, İzmir Ahçılar Dernek Başkanı Nejdet Polat, İzmir Ahçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütüncü ve Gazeteci Nefise Kömürcüler yaptı. Salata ve zeytinyağlılar, ana yemek, hamur işleri ve tatlı kategorilerinde yarışan birbirinden leziz yemeklerin yarıştığı şenlikte dereceye girenler ve jüri üyeleri Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’dan ödüllerini aldı. Başkan Uyar, “Anneannelerimizden gelen yöresel tatları korumak bizim için çok önemli. Amacımız bu lezzetleri gelecek nesillere aktarmak. Bizlere öncülük ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

CUMALI’NIN EVİNDE ŞİİR DİNLETİSİ

Necati Cumalı Anı Evi’nde düzenlenen şiir dinletisi Harika Külçür, İsmail Mert Başat ve konuk Erdoğan Karabıyık’ın Urla ile ilgili yorumladıkları şiirler ile hayat buldu. Keman, piyano ve viyolonsel üçlüsünün eşlik ettiği şiir dinletisinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda jazz rüzgarı esti. 2012 yılında, Tolga Bilgin ve Bora Peynirci tarafından kurulan “Blue in Green” Urlalılar’ı büyülemeyi başardı.

JAZZ VE CASALİNİ RÜZGARI

Gecenin bir diğer konseri ise ünlü şarkıcı Zeynep Casalini konseriydi. Hafızalarda yer alan “Dokunma Bana ve “Duvar” şarkılarının yanı sıra yorumladığı tüm şarkıları ile Urlalılara keyifli saatler yaşattı. Sahne performansı ile nefesleri kesen Casalini, şıklığıyla da göz kamaştırdı. Ünlü sanatçı Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a, Bağbozumu Şenliği’nde Urlalılar ile bir araya geldiği için teşekkür etti. Urla’ya tekrar gelip burayı gezeceğim diyen Casalini, izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen geceye Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Urla Belediye Başkan Danışmanı Belgin Hoşsu, Urla Kent Konseyi Başkanı Canan Balkır, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve Urlalılar katıldı. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.