TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeşlik ateşi yakıldı

İzmir Romanlar Derneği’nin katkılarıyla “Roman Ateşi” gecesinde kardeşlik çağrısı yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kardeşlik ateşi yakıldı

DİLEK BAKIRKAYNAK

Uyuşturucu maddelerin son zamanlarda gençler arasında yaygınlaşması ve tehlikenin ciddi boyutlara ulaşması sonucunda madde satışı yapanlara ve kullananlara dur demek için STK’lar harekete geçti.

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Çıstır, konu üzerine birlik ve beraberlik çağrısı bulunmak adına Pınarbaşı Hera Garden’da birlik, beraberlik ve barış yemeği düzenledi.

“UYUŞMA, UYUŞTURMA”

Toplumsal barış diline ihtiyacın olduğunu vurgulayan İzmir Romanlar Derneği Başkanı  Abdullah Çıstır, düzenlediği etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, “Bu dönemde ülkemizdeki olaylar kamuoyuna yansıdığından daha fazla derinlik taşıdığını düşünüyoruz. Sivil toplum ve İzmir Romanlar Derneği olarak da toplumsal barışa zemin açmak üzere bugün yemek organizasyonu düzenledik. Toplumun farklı dinamiklerini, birlik ve beraberlik mesajı vermeye, bu organizasyonu taçlandırmaya, katkı koymaya ve sahiplendirmeye davet ettik. Uyuşturucunun özellikle bonzainin ciddi sorunlara yol açtığını ve bununla mücadele etmek adına birlik ve beraberliğin sağlanması için bir araya geldik. ‘Uyuşma, uyuşturma’ başlığı altında terör belası olarak algıladığımız madde kullanımı için birlik, beraberlik vurgusu temelinde uyuşturucuyla toplumun tüm dinamikleri ile birlikte mücadele etmeye yönelik, bu toplumsal dayanışma üzerinde Pınarbaşı Hera Garden’daki birlik, barış yemeğine düzenledik. Bugün burada farklı kültürlerin bir araya gelebileceğini simgeleyerek birlik  ve kardeşlik köprüsü kurduğumuzu gösterdik” diyerek geceyi eğlenceye teslim etti.

İzmir Hera Garden’da düzenlenen etkinliğe katkı sağlayarak destek veren 22 Doğu ve Güneydoğu ilden göç ederek gelen vatandaşların üst çatı kuruluşu olan DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği) gecenin ilerleyen saatlerinde Roman Derneği’ne bir sürpriz yaparak DAGAB Folklor ekibinin gösterisiyle davetlileri büyüledi.

DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, Gaziantep Birlik Başkanı Emin İzge, Diyarbakır Birlik Başkanı Ömer Balbaş, Mardin Birlik Başkanı Mehmet Emin Dağ, Ağrı Birlik Başkanı Cem Atagündüz, Kars Birlik Başkanı Hüseyin Işık, Ardağan Birlik Başkanı Mustafa Öztürk ve Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu adına yönetim kurulundan Celal Bayar katılımlarıyla bu mücadelede var olduklarını ve birlik beraberliğin önemini vurguladı.

İzmirli Ömer ve Emrah, İzmirli Yüksel ile çeşitli sanatçıların yer aldığı Roman Ateşi’nde beraberliğin ilk adımı atılarak tüm STK’lar başta olmak üzere kurumların toplumsal barışa destek vermeleri çağrısında vurgu yapıldı.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.