TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Toprak, “Eğitim, geleceğe güvenle taşır”

İzmir Valisi Mustafa Toprak Selçuk'ta önce Halk Eğitim Merkezi'nin yeni hizmet binasını açtı, ardından yapımı tamamlanmak üzere olan 4 derslik Anasınıfı Okulu’nu gezdi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vali Toprak, “Eğitim, geleceğe güvenle taşır”

2011 yılında Selçuklu hayırsever vatandaş Şahabettin Sarıdede tarafından imzalanan protokol kapsamında yapımına başlanılan Selçuk Halk Eğitim Merkezi yeni hizmet binası törenle hizmete açıldı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Selçuklu Hayırsever Şahabettin Sarıdede ve ailesi, Meslek Örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Selçuk’ta yapılan eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi. Bardakçı; 2011 yılında zamanın valisiyle hayırsever Şahabettin Sarıdede tarafından imzalanan protokol çerçevesinde halk eğitim merkezi binasının kaba inşaatının Şahabettin Sarıdede tarafından, diğer masrafların da İl Özel İdare tarafından tamamlandığını söyledi.

HAYIRSEVERİN KONUŞMASI DUYGULANDIRDI

Halk Eğitim Merkezi binasının yapımına büyük destek sağlayan hayırsever Şahabettin Sarıdede yaptığı kısa konuşması ile tüm katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Konuşmasında emeği geçen herkese teker teker teşekkür eden Hayırsever Şahabettin Sarıdede; “Yüce Allah bu binanın yapımını bizim gibi aciz bir kuluna nasip ettiği için ne kadar şükretsem azdır. Merkezimiz halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“ÖRNEK BİR AÇILIŞ”

Törende konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Halk Eğitim Merkezi binasının açılışının örnek bir açılış olduğunu belirterek; “Çünkü burada devlet vatandaş iş birliği vardır. Dileğimiz bu işbirliğinin sürmesidir. Bizim anlayışımız merkezi yönetim, yerel yönetim ve vatandaş işbirliğiyle sorunları çözme anlayışıdır. Bu anlamda hayırsever Şahabettin Sarıdede’ye ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitimin oldukça önemli olduğunu ve eğitime verilen desteğin de bu anlamda çok büyük anlam ifade ettiğini belirten Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, “Selçuk, bir eğitim bayramı havasında. İlçemizde son üç yılda eğitim alanında önemli atılımlar yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

VALİ TOPRAK: EĞİTİM YATIRIMI ÖNEMLİ

Yapılan bu tür açılışların en önemlisinin eğitim yatırmları olduğuna inandığını kaydeden İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Çünkü eğitimdir ki, bizi ve tüm gençlerimizi 7'den 77'ye her bir bireyimizi geleceğe daha güvenle taşıyor. Halkın eğitimine önem veren, bu noktada katkı veren bir alansa biraz daha mutluluğumuz artıyor ve işte burada Halk Eğitim Merkezi’ni açıyoruz. Ayrıca Şahabettin Sarıdede ile bizi ayıran bir konu var; biz devletimizin, her bir vatandaşımızın vergi ödeyerek alın teriyle oluşturduğu kaynakların yerli yerinde harcanması suretiyle bu hizmetleri yapıyoruz. Fakat Şahabettin Sarıdede kendi kazanımlarının ve alın terinin vergisini verdikten sonra bir de gönüllü olarak bu gibi katkıları ortaya koyuyor. Bu yüzden kendisini yürekten kutluyorum” diyerek, binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Toprak ve Kaymakam Boyacı, hayırsever Şahabettin Sarıdede'ye katkılarından dolayı birer plaket ve teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra açılış kurdelesinin kesildiği Halk Eğitim Merkezi’nin tüm odalarını tek tek gezen ve hazırlanan sergiyi gezen Vali Toprak ile beraberindekiler, seramik yapımını ve halı dokumasını da yakından izledi. Açılış kokteylinin ardından Cumhuriyet Mahallesinde yapımı tamamlanmak üzere olan 4 destlik Anaokulu binasına geçildi. Binayı inceleyen ve firma yetkililerinden bilgi alan Vali Toprak, binanın önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hazır olacağı bilgisini aldı.

SGK SELÇUK ŞUBESİNİN RESMİ AÇILIŞI

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve beraberindekiler bir süre önce hizmete başlayan SGK'nın açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan ve sosyal güvenliğin insan yaşantısında büyük önem taşıdığı vurgusunu yapan SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, Selçuk şubesi ile birlikte 26.şubelerini açtıklarını belirtti.

BAŞKAN BAKICI’YA ZİYARET

Açılışların ardından beraberindekiler ile birlikte Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret eden ve hayırlı olsun dileklerinde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, bunun bir nöbet değişikliği olduğunu, insanın dünyaya gelmesi ve öbür dünyaya gitmesi gibi bir hadise olduğu örneğini verdi. Verilen bu süre içerisinde yetki ve sorumluluk alanında hizmetlerin iyi bir hoşseda bırakacak şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Vali Toprak, "İster atanmış, olsun, ister seçilmiş olsun mutlaka bu güzel hizmetleri bütün insanlığa ve sorumlusu bulunduğumuz alandaki her bir kişe sunmamız gerekiyor. Ben bu konuda görevinizde başarılar diliyorum, hayırlı olsun" dedi. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.