TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli mücadele kahramanının oğlundan sitem

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kırkağaçlı Hüseyin Hulki’nin oğlu Mustafa Kasapoğlu, İstiklal madalyası sahibi babasına gerekli değerin verilmediğini söyleyerek yetkililere sitem etti

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milli mücadele kahramanının oğlundan sitem

1920 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Soma, Kırkağaç, Akhisar ve Bergama’dan sorumlu olarak Soma Milli Cephe Alay Komutanlığına atanan Hüseyin Hulki, burada Saçlı Efe ve Kamalı Ahmet Efe’nin de aralarında bulunduğu birliğin komutanı olarak Yunanlılara karşı mücadele etti.

SİTEM DOLU SÖZLER

1941 yılında hayatını kaybeden milli kahraman Hüseyin Hulki’nin 4 çocuğunun en küçüğü olan 1935 doğumlu Mustafa Kasapoğlu, yetkililerin bu kahramana yeteri kadar sahip çıkmadığını söyledi.

İzmir’de yaşayan ve babasının Kırkağaç’ın Bakır Mahallesindeki köy mezarlığında bulunan kabrini ziyaret eden Mustafa Kasapoğlu aile olarak kalplerinin kırık olduğunu belirtti.

BABAM ÖLDÜKTEN SONRA SAHİPSİZ KALDI

Babasının adının en azından sokaklara ya da mahallelere verilmesini arzuladığını söyleyen Kasapoğlu, şöyle konuştu: “Babam 1882 yılında Kırkağaç’ın Bakır Mahallesinde doğup 1941 yılında vefat etti. Cenazesi Bakır mezarlığına defnedildi. Babam, Kuvâ-yi Milliye cephesinde Alay Komutanı olarak görev aldı. Harta ve Cinge cephelerinde Yunan kuvvetleriyle çarpıştı. Babam öldükten sonra sahipsiz kaldı. Çocukları yani bizlerde küçük yaşta yetim kaldığımız için, bu kahramanlığın sahibinin değerini o zamanlar pek kavrayamadık. Memleketine hizmet etmiş böyle bir kahramanın adının bir mahallede bir sokakta bulunmaması dikkat çekicidir. Olmayacak insanların heykelleri dikilirken, böyle kahramanlar kıyıda köşede terk edilmiş sahipsiz kalmışlardır. Resmi makamlar bu kahramanın değerini anlayamamışlardır. Çünkü resmi makamlar bunlara eğilmemiştir. Bunların değerlendirilmesi, gelecek nesiller için önem arz etmektedir. Yetkililerin böyle vatan evlatlarına sahip çıkmasını istiyorum.” (İHA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.