TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye’den Damlacık çıkartması

Konak Tünelleri gerekçe gösterilerek yok edilmek istenen Damlacık’ı yeniden ayağa kaldırmak için geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı bir forum düzenleyen Konak Belediyesi, şimdi de tüm birimlerini mahalle için seferber etti

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Belediye’den Damlacık çıkartması

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın talimatıyla Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarihi semtte geniş kapsamlı bakım ve onarım çalışmasına başladı. Damlacık’ın sokakları elden geçirilirken, binaların dış cephe iyileştirmeleri de yapılıyor. Konak Belediyesi, Konak-Yeşildere Tünelleri gerekçe gösterilerek doğup büyüdükleri evlerinden koparılmak istenen Damlacık semti sakinlerine kol kanat gerdi. Geçtiğimiz hafta sonu tarihi semtte geniş katılımlı bir forum gerçekleştiren Konak Belediyesi şimdi de, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle Damlacık’a girdi. Ekiplerin gece-gündüz aralıksız çalıştığı semtte kaldırım ve yol onarımları başladı, parkın bakımı yapıldı. Mahallenin tek spor alanı ve çocuk oyun parkı yeniden projelendirilirken, semtteki tüm evlerin dış cephe iyileştirilmeleri yapılacak. Mahalle sakinleri, evlerinin hangi renge boyanmasını isterse, uygulama o doğrultuda gerçekleştirilecek. Boyama işleminin tamamlanmasının ardından semt sakinlerine, geçmiş yıllardaki örneklerinde olduğu haliyle evlerinin pencere ve balkonlarına asmaları için çiçek dağıtılacak.

BİR TARİH YOK OLMASIN

Damlacık’a giderek uygulamaları yerinde takip eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, mahalle kültürünün yok edilmesine seyirci kalmayacaklarını, İzmir’in kalbi Damlacık’ı ayağa kaldıracaklarını söyledi. Tünel gerekçe gösterilerek Damlacık’ta ilk aşamada 60 evin kamulaştırıldığını, 30’un üzerindeki ev içinde kamulaştırma çalışmasının yürütüldüğü dile getiren Pekdaş, 57 konut için boşaltın çağrısı yapıldığını belirterek, “Bir tarih yok olmasın, yeniden ayağa kalksın istiyoruz. Burada yaşayanları evlerinden çıkarmak ve farklı yerlere göndermek istiyorlar. Hiçbir bilimsel gerekçe sunmadan, evleriniz, tünel nedeniyle çatlıyor diyorlar. Ancak somut kanıt veremiyorlar. Burada yapılmak istenen farklı! O da, Damlacık üzerinden rant sağlama istemidir” dedi.

DAMLACIK PIRIL PIRIL OLACAK

Damlacık’ı yeniden eski görkemli günlerine döndürme konusunda kararlı olduklarını dile getiren Pekdaş, insanların evlerinden, mahallelerinden kopararak, semtin boşaltılmak istendiğine dikkat çekerek, “İzmir’in en güzel yerleşimi üzerine proje geliştirme derdindeler. Ancak biz, kentsel dönüşümün yerinde ve yaşayanlarıyla birlikte olması gerektiğini savunuyoruz. Damlacık, İzmirlilerin ve üzerinde yaşayanlarındır. Damlacık yok olmamalı, yeniden ayağa kalkmalıdır. Bu anlamda, belediyemizin ilgili tüm birimleri Damlacık üzerine yoğunlaşmış durumda. Fen İşleri Müdürlüğü’müze bağlı ekiplerimiz semte girdi ve tüm eksikleri onarmaya başladı. Damlacık kısa bir süre içerisinde pırıl pırıl olacak” diye konuştu.

DERNEK İÇİN İLK ADIM ATILDI

Belediyenin çalışmalarından fazlasıyla memnun olduklarını belirten Damlacık sakinleri artık yalnızlıklarının dağıldığını ve kendilerini güçlü hissettiklerini dile getirerek, evlerini hiçbir şartta boşaltmayacaklarını vurguladı. Öte yandan hafta sonu gerçekleştirilen forumda alınan dernek kurma kararını uygulamaya koyan semt sakinleri konuyla ilgili ilk toplantıyı da gerçekleştirdi. Damlacıkspor Lokali’nde yapılan toplantıya semtin eski ve yeni sakinlerinin yanı sıra bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri katıldı. Toplantıda Damlacık’ın yok olmaması için hangi çatı altında birleşileceği konusu ele alındı. Dernek çalışmalarının tamamlanmasının ardından hukuki süreç başlatılacak. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.