TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“CHP yaralanıyor”

CHP İzmir Kurultay Delegeleri Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Genel Başkanlık seçimlerinde hiç hak etmediği şekilde Genel Başkanı eleştirmek CHP’yi yaralar” diyerek Muharrrem İnce’nin yürüttüğü seçim kampanyasına tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“CHP yaralanıyor”

CHP İzmir Kurultay Delegeleri Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Genel Başkanlık seçimlerinde hiç hak etmediği şekilde Genel Başkanı eleştirmek CHP’yi yaralar” diyerek Muharrrem İnce’nin yürüttüğü seçim kampanyasına tepki gösterdi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, delegeler ve birçok partilinin katıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı yinelendi. 5 – 6 Eylül’de düzenlenecek kurultay hakkında değerlendirmeler yapan Engin, “Bir yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimden sonra bazı partililer bu seçimle Genel Başkanlık makamının ve Parti Meclisi Üyeleri’nin değişmesi gerektiğini, Genel Başkan’a çağrıda bulunarak kurultaya gidilmesini istediler. Genel seçime 10 ay kala bu tartışmalara gerek olmadığını İzmir İl Örgütü olarak savunduk. Genel seçimlere 10 ay kala yapılacak genel seçimlerde kim genel başkan olacaksa partiyi seçime hazırlaması için Sayın Genel Başkanı’mız olağanüstü kurultay kararı aldı. Kendisini kutluyorum” dedi.

Muharrem İnce’nin henüz CHP Genel Başkan Adayı değil aday adayı olduğuna dikkat çeken Engin, “Sayın İnce şu an Genel Başkan aday adayı çünkü partimizin tüzüğüne göre yüzde 10 imzanın onayının ardından aday olacak. Olası Genel Başkan Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na da başarılar diliyorum. Daha 10 güne yakın bir süre var. Başka adaylar çıkarsa onlara da başarılar dileyeceğim” diye konuştu.

DEMOKRATİK ORTAMI HAZIRLADIK

Muharrem İnce’nin İzmir ziyareti hakkında konuşan Engin, “Sayın Muharrem İnce pazartesi günü İzmir’deydi. Biz İzmir İl Örgütü olarak tüm arkadaşlarımızı mesajla il örgütümüze davet ettik. Kurultay’a ilişkin kendi görüş, öneri ve fikirlerini paylaşıp anlatması için İnce’ye demokratik Genel Başkanımızın da talimatları gereği bu ortamı hazırladık” dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE KURULTAY DEĞERLENDİRMESİ

Kurultay sürecini değerlendirmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcıları ile görüşme fırsatı bulduğunu belirten Engin, “Sayın Genel Başkanı’mız seçime giderken kendisi tekrar Genel Başkan olursa Kurultay delegelerinin Anadolu’ya milletvekillerinin az olduğu yere Parti Meclisi kontenjanı vereceği, zaten yüzde 30 olan genç ve kadın konusunun arttırılarak gençlere, kadınlara daha çok yer verilmesini. Bu görevlere de milletvekili olmak için değil partiye hizmet etmek için talip olmaları gerektiğini, bizlere açıkladı” diye konuştu.

“BİRLİK BERABERLİĞİ SAVUNACAK PARTİ”

CHP Genel Başkan olmanın ciddi bir görev olduğunu ve Cumhuriyetin değerlerini koruma yolunda halkın değerlerine sahip çıkılması gerektiğine dikkat çeken Engin, şu şekilde devam ett: “Bize göre CHP Türkiye’nin demokratik partisi, bugün AKP’yi saymazsak toplumun en güçlü partisi. Demokrasi, insan hakları, kadın hakları, Türkiye’de hukuk devletini birliği beraberliği savunacak tek parti. CHP’nin günlük ucuz siyasetlerle delegelerin oyunu alacağım diye Genel Başkanı’nı sokakta hiç hak etmediği şekilde eleştirmek sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nu değil CHP’yi yaralar. Çok dikkatli olmak lazım. Üzülerek izliyorum. Bu sürece hiç uygun olmayan değerlendirmeler yapılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Ama öncelikle CHP’nin Genel Başkan adayı olan arkadaşımızın partinin tüzüğünü değiştireceğim, önseçim yapacağım diyerek. Partiye genel başkan olmaz.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.