TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Dünya Barış Günü”nü unutmadılar

“Dünya Barış Günü” olarak kutlanan 1 Eylül’de DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği) bugünü kutlamayı ve barış mesajları aktarmayı unutmadılar

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2014 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Dünya Barış Günü”nü unutmadılar

DİLEK BAKIRKAYNAK

İzmir’de bulunan 22 Doğu ve Güneydoğu ilinden göç ederek gelen vatandaşların üst çatı kuruluşu olan DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği), yeni kurulmuş bir birlik olmasına rağmen aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği ziyaretler ile son zamanlarda gündemden düşmeyen ve yeni bir kuruluş olmasına rağmen kısa zamanda adını duyuran ve çeşitli çalışmalara imza atarak farkındalıklarını ön plana çıkartan DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği) önceki gün “Dünya Barış Günü” münasebetiyle Konak Meydanı’nda gül dağıttı.

Çiçeği burnunda başkan olan CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Yetişkin mazbatasını almadan DAGAB’a destek verenler arasında yerini aldı. Aynı zamanda DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği) ne destek vererek “Dünya Barış Günü” nü kutlayarak gül dağıtanlar arasında CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Servinaz Ömür, Eski Grup Başkan Vekili Mehmet Türkbay, DAGAB Genel Başkan Yardımcısı Ağrı Birlik Başkanı Metin Yardımcı, Bitlis Birlik Başkanı Ahmet Anık, Ardağan Birlik Başkanı Mustafa Öztürk, Mardin Birlik Başkanı Hıdır Akın, DAGAB Kadın Kolları Başkanı SunaYasak, Kültür İşleri Komisyon Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Dağ, DAGAB Gençlik Kolları Başkanı ve DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram bu özel günü kutlayarak savaşın olmadığı bir ülke temennisinde bulundular.

“MAZLUM HAKLARIN ADINA BURADAYIZ”

DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram ise günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, “Biz bugün DAGAB olarak tüm ulusun ‘Dünya Barış Günü’ nü kutlamak vesilesiyle gül dağıtarak, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak adına Konak merkezinde yer aldık. Bilindiği gibi dünyada bir savaş malum. Bu üzücü olaylar hepimizi derinden üzüyor ve yıpratıyor. Yanı başımızda katliamlar olmaktadır. Buna seyirci kalan birleşmiş milletler başta olmak üzere İsrail’i kınıyoruz. Mazlum hakların adına buradayız. Ne kadar savaş olsa da yine umudumuz vardır. Temennimiz bir daha savaşların olmadığı, çocukların ağlamadığı, anaların evlatlarını kaybetmediği bir ülke, bir dünya diliyoruz” şeklinde konuştu.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN TOPLANDIK”

Yöresel anlamdaki sorunlar ile birlikte ilde, ülkede ve dünyada sosyal farkındalık yaratmaya çalıştıklarının altını çizen DAGAB Genel Başkan Yardımcısı Ağrı Birlik Başkanı Metin Yardımcı, “Bu anlamda ‘Dünya Barış Günü’de bizim için çok önemli. Başta kentimizdeki, ülkemizdeki sorunların, savaş ortamının son bulması, yaşanan acıların ve gözyaşlarının son bulması için biz böyle anlamlı bir günde güller dağıtarak çalışma yapıyoruz. Aynı zamanda 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirerek Atatürk rozeti dağıtıyoruz. Birçok ülkede büyük acılar yaşanıyor ve bütün dünyada buna seyirci kalıyor. Gazze’deki, Filistin’deki savaşların son bulması, Irak’taki saldırıların son bulması için dünyadaki güçlü devletlerin ve uluslararası örgütlerin bu konuda bir şeyler yapması adına, biz DAGAB olarak farkındalık oluşturmak için toplandık” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.