TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçilerin isyanı sürüyor

Alsancak Devlet Hastanesi’nde faaliyet gösteren taşeron firmanin ihalesi feshedilince 160 Bin TL’yi bulan alacağını alıp, işçilerine para ödemeden ortadan kaybolması üzerine tepkiler sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2014 08:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşçilerin isyanı sürüyor

KEMAL KILIÇ

Alsancak Devlet Hastanesi’nin temizlik işlerini alan bir firma, sözleşme süresi bitip yeni ihaleyi kazanamamasının ardından hastaneden alacağı olan 160 bin TL’ye yakın bir parayı peşin alıp, kendisine bağlı işçilerin çoğunun çalışan Mart ayı alacaklarını ödemeyip ortadan kayboldu.

Hastane yönetiminden parasını almasına karşın işçilerinin maaşını vermeden adeta sırra kadem basan firma yetkililerine ulaşılamazken, ihaleyi kazanan yeni taşeron firmaya bağlı çalışacak olan temizlik işçileri bir aylık maaş ve sigorta paralarını ödemeyen firmayı protesto etmek için bir günlük iş bıraktı.

TAŞERON FİRMA İŞÇİLERİNİN PARASINI ÖDEMEDİ

Alsancak Devlet Hastanesi bahçesi önünde toplanan taşeron firma işçilerine Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) yöneticileri de destek verdi. İşçiler adına konuşan Alev Taysi Şık, işçilerin hak edişlerini ödemeyen firma yetkililerinin kendilerini mağdur ettiğini belirterek, birçok işçinin çocuklarına harçlık veremediğini, ev kiralarını ödeyemediğini söyledi .

PARALARIMIZ ÖDENİNCEYE KADAR HİZMET ÜRETMEYECEĞİZ

Şık, “Yöneticiliğimiz yasal gerekliliklere uymayarak mağduriyetimize sebep olmuştur ve kusurludur. İş Kanunu’nun 34.’üncü maddesine göre de hak edişlerimizi alamadığımız için gerekli uyarıları yapmış olmamıza karşın 20 günlük süre zarfında herhangi bir ödeme yapılmadığı için, 21’inci gün yani bugün itibariyle hizmet üretmemeye başladığımızı, ücretlerimiz ve sigortalarımız ödeninceye kadar da hizmet üretmeyeceğimizi duyuruyoruz. Hakkımızda tutulacak hiçbir tutanak ve benzeri girişimler bizi yasal zeminde başlattığımız bu mücadeleden alıkoyamayacaktır” diye konuştu.

‘FARZEDİN Kİ BİR AY ORUÇ TUTTUNUZ’ SÖYLEMİNİ KINIYORUZ

Şık, işçilerin çoğunun hastaneye gelmek için yol parası bile bulamazken bazı yönetici ve doktorların kendilerine, ‘Farzedin ki bir ay oruç tuttunuz’ şeklinde yaklaşımda bulunmasını kınadıklarını kaydederek, kendilerine destek veren ve aralarında para toplayarak yardım toplayan hekimlere ise teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.