TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de Cumhurbaşkanlığı öncesi son buluşma

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi CHP İlçe Başkanları son kez toplandı

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’de Cumhurbaşkanlığı öncesi son buluşma

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Gaziemir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen buluşmada konuşan İl Başkanı Ali Engin, seçim sürecinin sonuna yaklaştıklarını belirterek, “Partimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemizin birlik ve beraberliği için ne kadar önemli olduğunun, seçiminin ülkeye neler kazandıracağının neler kaybettireceğinin de farkında olan en büyük, en örgütlü gü甠dedi. Yerel seçimlerden çıkan partilerinin çok kıt kaynakalarla aday tanıtım kampanyasını devam ettirdiğine dikkat çeken Engin, “Malum Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir hazine yardımı, büyük bağışlar yok. Orantısız bir seçim yaşıyoruz. Ama ben bütün CHP ilçe örgütlerimizi, kadın ve gençlik kollarımızı,  partiye gönül veren bütün yurttaşlarımı kutluyorum. Yine zor koşullarda zor işleri başarıyorlar. İzmir il örgütüne il başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Çok önemli bir işi başarıyorlar, bu seçimin ne kadar adaletsiz eşitsiz, zor koşullarda kaynak olmadan daha seçimden yeni çıkmış bir örgütün, partinin seçimi gibi sarılmaları çok onur verici. Aynı çalışmayı da diğer partilerden de beklediğimizi her fırsatta belirtmek istiyorum. Ülkemiz için hayırlı bir sonuç alırız diye düşünüyoruz. İnsanları sandığa götürmek yetmez aynı zamana oylara sahip çıkmamamız gerekir. Sandık sonuç tutanaklarının doğru ve zamanında merkezlere ulaştırılmasının toplantımızın en önemli gündem maddesini olduğunu belirtmek isterim. Seçime yaklaşık 4 gün var neler yapabiliriz? Nasıl adayımızı halka tanıtırız bütün bu çabaları gözden geçirmek için bu toplantıyı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP SEÇİME HAZIR

CHP’nin 10 Ağustos’ta ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır olduğunu belirten Engin, “Partimiz hazır, son olarak ne eksiklerimiz var? Neler yapabliriz konularını konuşacağız” dedi. İzmir’in Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a en çok bağış yapan il olduğu hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Engin, “Sonuçta her yurttaşımız 9 bin liralık bağış yapıyor. Bu paraları yatıranlar gerçek kişiler midir bilmiyoruz. Ama bu iyi bir şey. İzmirliler kendi partilerine sahip çıkıyor. Biz AK Parti’ye gönül verenlere bir şey söylemiyoruz. Bize gönül verenler de mümkün olduğunca bağışlarını yapıtlar” ifadelerini kullandı. 

İZMİR'E YAKIŞAN ORANI ALACAĞIZ

“İzmir'de yüzde kaç oranında oy almayı bekliyorsunuz” sorusuna Engin, "Bu doğrudan partimizin seçimi değil. O yüzden il başkanı olarak bağlayıcı bir şey söylemek istemem. Ama İzmir'e yakışır bir oran olacağını biliyoruz" diyerek cevap verdi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.