TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deneme,Ölme!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD)’ın son günlerde oldukça yaygınlaşan ve ölümlere sebep olan sentetik uyuşturucu Bonzai’yle mücadele için ilçe belediyeleri ve emniyet müdürlüğü ile ortak proje düzenlemeye hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2014 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Deneme,Ölme!

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka, Narlıdere, Karabağlar, Buca ve Bornova Belediyelerinin de destek olacağı proje de düzenlenecek seminerlerde aileleri ve gençleri bilinçlendirmeye hazırlandıklarını belirtti. “Deneme, Ölme” sloganlı afişeler hazırlayarak Bonzai’inin insan sağlığına verdiği olumsuz etkiye dikkat çektiklerini dile getiren Küçükkurt, “İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün de destek vereceği projede ilçe belediyeleri tarafından belirlenecek bölgelerde İZSİAD’ın desteğiyle konferanslar verilerek bağımlılığın farkında olunması sağlanacak” dedi. 

FARKINDALIK YARATACAĞIZ

Toplumdan her kesimin, hepimizin canını acıtabilecek olan bağımlılığın farkında olmalı ve toplum sağlığı için elimizden geleni yapmalı olduğumuzu vurgulayan Küçükkurt, “Bizler, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği olarak önemli olan bu konu üzerinde seminerler düzenleyecek, aileleri ve gençlerimizi bilinçlendireceğiz. Derneğimizde ve belediyelerimizde gerçekleştireceğimiz seminerlerimize ev sahipliği yapmanın gururu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na,  diğer tüm ilce belediye başkanlarına ve tüm İZSIAD üyelerine duyarlılıkları adına teşekkürlerimi sunarım” dedi ve bu kampanyayı yaparken asıl amaçlarının aileleri bilinçlendirip uyuşturucu kullanımının önüne geçmek olduğuna dikkat çekti. 

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yaptığı konuşmada geçmişte Narlıdere Belediyesi olarak bu tür çalışmaları yaptıklarını belirterek şunları söyledi ve “Özellikle İzmir Emniyet Müdürlüğü ile ortak projeler yürüttük. Ülkemizde son günlerde ki en büyük sıkıntılardan bir tanesi salgın haline gelen Bonzai. Bonzai’nin salgın haline gelmesini önlemde belediyelerle ortak çalışma katkı sağlayacaktır. Emniyet Müdürlüğü’nün de desteğiyle hep birlikte bilinçlendirme için çalışacağız” dedi. 

AİLELER ENDİŞELİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise uyuşturucu kullanımda yaş ortalamasının düşmesinin aileleri endişelendirdiğine dikkat çekerek, “Günümüzde uyuşturucu kullanımının yaş ortalamasının düşmesi aileleri endişelendirmekte. Bizde çok gündemde olan Bonzai’nin üstüne gençlerin gitmesinde ki neden nedir diye düşünüyoruz. Maddi sıkıntıları olan ailelerin çocukları bu maddeyi ulaşımı kolay olduğu için daha kolay elde edebiliyor. Bizde sosyal belediyecilik anlayışını yerine getirip çocukları, uyuşturucu batağından sosyal faaliyetler düzenleyerek uzaklaştırmak istiyoruz. Narkotik şube müdürümüze de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ise, “Seçimler sırasında bu konuyla ilgili bizim de bir çalışmamız oldu. Özellikle yoksul kesimlerde kullanılmaya başlandığı görüyoruz. Bizlerde yerel yönetim olarak bu sorunu plansız kentleşmeye bağlıyoruz. Gelişememiş ve çarpık kentleşmenin olduğu bölgeleri de yeniden planlayarak yaparsak, gerekli sosyal alanları yaratırsak gençlerimizi de uyuşturucudan koruruz. Bu tür çalışmalar toplum sağlığı açısından önemli olacaktır” diye konuştu.

EMNİYETTEN DESTEK

İzmir Emniyeti Narkotik Şube Müdürü Okan Özer Narkotik olarak polisiye operasyonların kesintisiz devam ettiğini belirtti. Suçla mücadelelerini İzmir genelinde ki 12 bin polisle yürütmeye devam ettiklerini söyleyen Özer, “Sizler de takdir edersiniz herkesin bu konuda duyarlı olması vatandaşın şikayetçi olduğu konularda bize müracaat etmesi işimizi kolaylaştıracak. Bizler narkotik şubesi olarak ne kadar yakalanma olayı yapsak da vatandaş kendi mahallesinde gördüğü ‘torbacı’ tabir ettiğimiz, kimi zamanda insanlar ön yargılarıyla uyuşturucu ihbarları geliyor. Bunları ekiplerimiz kısa zamanda değerlendiriyor. Biz zaten bilgilendirme ve önleme genel olarak talep azaltma faaliyetlerinde hep vardık. Bundan sonra da destek olarak sivil toplum kuruluşlarına ve okullara gerekli eğitimin verilmesinde katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.