TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçan Yol Damlacık’ı da uçuracak

Konak’ta yapımı devam eden Konak Tüneli’nin yüklenici firması semtte yaşayanlara resmi olmayan bir belge dağıtarak ‘Acil Kamulaştırma’ kararı alındığını bildirdi. Resmi olarak bir karar alınmasa da Konak Tünel İnşaatı’nın üst tarafında bulunan Damlacık Mevkii, Namık Kemal Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar eğer böyle bir karar alınırsa mahallenin ‘Sosyal travmaya’ uğrayacağını savundu

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uçan Yol Damlacık’ı da uçuracak

FEYZİ MİRHANOĞLU - İnşaatın yüklenici firmanın vatandaşlara dağıtmış olduğu, üzerinde “Konak – Yeşildere Bağlantı Yolu, Konak Tüneli inşaatı bölgesinde yer alan evinizde, yapılan tespitlerde çatlaklar belirlenmiş olup tarafınıza taşınma ve kira yardımı yapılması uygun görülmüştür” yazan tebligat Namık Kemal Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlara gönderildi. Mahalleli gelen tebligat sonrası şaşkına uğrarken, belgede hiçbir ıslak imza veya mührün olmamasının kafalarında soru işareti uyandırdığını belirttiler.

BAŞVURU MUHTARLIKTAN

Toplam 72 hane ve 165 kişinin ikamet ettiği Konak Damlacık Mevkii Namık Kemal Mahallesi 424, 425 ve 426 sokakta ki tapu sahiplerinin mahalle muhtarına müracaat edip burada hazır olan formu doldurması, muhtarlıkça hazırlanmış ikamet belgesi ile firmanın Yeşildere Caddesi’nde bulunan merkezine başvuru yapmaları isteniyor.

“SOSYAL TRAVMAYA UĞRARIRIZ”

Yasal görevi olmayan şirket yetkilileri tarafından böyle bir belgenin evlerine ulaştırıldığının altını çizen vatandaşlar, evlerinde herhangi bir çatlağın bugüne kadar oluşmadığını söyledi. Namık Kemal Mahallesi sakinleri, bu mahallede oturanların 50 – 60 senedir ikamet ettiğini ve böyle bir değişiklik karşısında kendilerinin sosyal travmaya uğrayacağına dikkat çekti. Vali, belediye başkanı ve kaymakam gibi idari amirlerin hiçbirinin durumdan haberi olmadığını belirten vatandaşlar, “Tünel inşaatı yaklaşık 2 yıl önce başladığında eski adıyla Damlacık semti olarak bilinen şimdi ise 3 mahalleye ayrılan semtimizde başladı. Öncelikle aşağıda bulunan Sümer ve Namık Kemal Mahallesi’nin bir bölümünde ki 60’a yakın ev istimlak edildi. Burada hiçbir problem çıkmadı. Yasal açıdan istimlak yapılabilir bunun yetkisine devlet sahiptir. Problem çıkmamasının sebebi ise önce devlet kamulaştırma yaptı hak sahiplerinin paralarını ödedi ve vatandaşları gönderdi. O dönemde bize sizinle ilgili sorun, problem yok denildi. Hatta tünel çalışması sırasında evinize herhangi bir zarar gelirse biz onları tamir ederiz dediler. Mayıs ayında bir daha görüşme oldu. Bu sefer oturduğunuz alan risk taşıyor istimlak yapacağız denildi. Şimdi ise yüksek risk var kira bedellerinizi ödeyelim evinizden çıkın deniyor. Biz kamulaştırma istiyoruz. Kamulaştırmayı yapın bizde zorunluluktan gidelim. Biz buradan gitmek istemiyoruz. Başka Konak yok. Ancak devletin elinde yasal dayanak olursa tabi ki evlerimizi boşaltacağız” ifadelerini kullandılar.

AYNI EVDE İKİ NUMARATAJ

Çok katlı olan bazı evlerde ise birden fazla numarataj olduğunu söyleyen vatandaşlar, zamanında bazı evlere çok katlı olduğu gerekçesiyle her katına farklı numaratajlar verilmiş. Onlar için bu Alt katında mutfak ve salon olan üst katlarında ise yatak odası bulunan evlerin iki farklı konut gibi gösterildiğini belirten vatandaşlar yetkililerin kamulaştırma kararı alacaklarsa bu konuyu da göz önünde bulundurmaları gerektiğini dile getirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.