TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık için 5 bakanlık

Bağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Sağlık alanında beş bakanlıkla çalışacağız” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2014 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık için 5 bakanlık

Türkiye’de, ilaç üretimi ve tıbbi çalışmalarla ilgili beş bakanlıkla birlikte çalışacaklarını kaydeden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Yurt dışında bizim insanımız, beynimiz var. Bu çalışmalarla yurt dışındaki insanlarımızdan Türkiye’de de istifade edebileceğiz” dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen Sürdürülebilir Sağlık İçin Çözüm Arayışı Türkiye Raporu 2014 toplantısına katıldı. Toplantıya, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, sağlık kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Sürdürülebilir sağlık politikalarının üretilmesi ve bunun sağlık harcamalarına yansımalarını içeren çalışmaların konuşulduğu toplantıda Müezzinoğlu, konuyla ilgili çalışmaları anlattı.

BİLİMSEL GELİŞMELER

Toplantıda konuşan Müezzinoğlu, sağlıkta yaşanan bilimsel gelişmelerin çok dinamik olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sağlıkta her geçen gün dakikası dakikasına uymayan bilimsel gelişmeler yaşanıyor. Bunların getirdiği yükün artması her geçen gün bunları dinamik takip etme görevi ve sorumluluğunu bize yüklüyor. Birlikte geliştirmeyi başaramazsak sürdürebilirliği de başarabilme şansımız olmaz. Sürdürebilirlikte ya üniversitelerden kopacağız bilimsel ayağım çökecek ya mali boyuttan kopacağız finansal ayağımız çökecek ya da toplumla iletişimizi zayıflatacağız toplumun hak ettiği hizmetlerin ayağı çökecek. Bunu bütün olarak almak için dünyayı da takip ederek ülkenin dinamikliğinin hak ve hukukunu da gözeterek o dinamiklere güvenerek bunu önümüzdeki dönemde çok daha güçlü yapıp başaracağız”

YASAL DÜZENLEMELER

2014 içinde Sağlık Politikaları Kurulu ile yeni bir yapılanmayı netleştireceklerini kaydeden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyon’da yaptığımız toplantıda, beş bakandan oluşan Maliye, Kalkınma, Milli Eğitim, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Sağlık Bakanı başkanlığında yeni bir yapılanma ile Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Bakanlığı yeni bir yasal düzenleme ile Türkiye’de tıbbi araştırmaları ve tıbbi çalışmalarla ilgili yasal düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacak.”

“SAĞLIĞIN MERKEZİ OLACAĞIZ”

Türkiye’nin 2023’te sağlıkta merkez olacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Bu anlamda Türkiye’nin 2023 vizyonuna sağlıkta merkez olabilecek bir noktaya taşımayı birlikte başaracağız. Önemli olan bu ülkenin zenginliklerini bu millete daha güçlü sunabilmektir. Yurt dışında önemli düzeyde bizim insanımız, beynimiz var. Bu insanlarımızı oradan kopartarak değil oradaki dinamiklerinden Türkiye’de de istifade edebilecek yeni vizyonlar, yeni yollar üreteceğiz.” (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.