TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak, Güneşli Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Güneşli Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Sevinç Özkan’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2014 06:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak, Güneşli Mahallesi

Hamza Gül

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (130’uncu Mahalle)

Mahallenin adı: Güneşli

Mahallenin ilçesi, ili: Konak/İzmir

Posta Kodu: 35270

Mahallenin nüfusu: 9.600

Mahallenin seçmeni: 6.000

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 35

Mahallenin muhtarı: Sevinç Özkan

Konak’ın Karabağlar sınırındaki oldukça büyük ve hareketli mahallelerinden birisi olan Güneşli Mahallesi’nin muhtarlık koltuğunda son 45 yıl Yanık çifti oturdu. Mahallede son dönemde şikayetlerin artması sonunda arayışa giren Güneşli sakinleri 30 Mart Seçimlerine 2 si erkek 4 muhtar adayı ile gitti. Eski muhtar Özen Yanık’ın Bin 560 oyuna karşılık Bin 870 oy alan Sevinç Özkan sayım sonunda ipi göğüsledi. Seçimlere iki ay gibi kısa bir zaman kala yakın çevresinin ısrarlı isteği sonunda 30 Mart’a 45 kala adaylığını açıklayan Sevinç Özkan, 45 gün boyunca eşi ve çocukları ile bir bir kapılara çalarak mahalle sakinleri ile tanıştı ve desteklerini istedi. Bu ziyaretleri nokta şeklinde gerçekleştiren çiçeği burnunda muhtar Sevinç Özkan, koltuğa oturduğunda seçim döneminde aldığı sayısal veriler ve sosyal bilgiler elinde hazır bir mahalle arşivi ile göreve başladı. Seçim döneminde reklamcı olan eşi ve çocuklarının ciddi desteğini yanına alan Sevinç Özkan, seçim kampanyası boyunca tespit ettiği eksikleri şimdi yazıya dökerek ilgili kurumlara ulaştırma gayreti içinde. Güneşli Mahallesi Muhtarı Sevinç Özkan’dan randevu isteyip muhtarlık ofisine gittiğimde sat 17’yi göstermesine rağmen gelen vatandaşların işlerini çözmesini bekleyip mahalle hakkında sohbete başladığımda bir saat geçmişti. Muhtarlığının henüz bir ayını geride bırakmanın sevinçli bir telaşı ile işlerini yapan Özkan’ın seçim sürecindeki çalışmalarla ilgili anlattıkları gerçekten etkileyiciydi. Dile kolay önce muhtarların aynı aileden olmaları ve 50 yıldan fazla bu görevi yapmalarına karşılık 45 günlük ciddi bir kampanya ile mahalle sakinlerinin güvenini alarak seçimi kazanması hiçte kolaya alınacak bir çalışma değil. Bu çalışmanın ve bu çalışmaya zemin hazırlayan kararlı duruşunun bilincinde olduğunun altını çizen Sevinç Özkan, “Ben mahalle sakinlerimi ziyaretimde hiç birisine yapamayacağım hiçbir sözü vermedim. Çünkü muhtarlığın yasal olarak neleri yapıp yapamayacağını öğrenmiştim, bu yasal çerçeve içerisinde mahallede ortak yaşam alanlarında var olan eksiklikleri hep birlikte çözeceğiz dedim. Mahalle sakinlerimde bu kararlı duruşum ve ilkeli çalışmamı görerek bana oy verdi. Bende önümüzdeki 5 yılda onların oylarına layık olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Çünkü bende bu mahallenin bir bireyiyim, o anlamda buraya yapılması gereken her hizmetten ben ve ailemde diğer komşularımız gibi istifade edecek” dedi.

SABİTBEY CAMİİ VE KÜLLİYESİ

Güneşli Mahallesi sınırları içinde bulunan tarihi külleyenin yanında inşa ettirilen çifte minareli Sabitbey Cami’si yine mahallenin simgesi durumundaki Köstence Köprülü Kavşağının ayaklarının yakınında bulunuyor. Cami bahçesinde bulunan yatırlarda gün içerisinde ve dini günlerde insanların dua etmek için tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Güneşli Mahallesi’nde bir ilkokulun olduğunu belirten Muhtar Sevinç Özkan, “80’ninci Yıl ilkokulumuzun yanı sıra mahalle sınırlarımız içinde sağlık ocağımızda mevcut. Ayrıca İzmir İl Jandarma Komutanlığı karargahı da bizim mahallede bulunmakta. Güneşli Mahalle Muhtarlık ofisimin de bulunduğu parkımız Atilla Spor Kulübünün çalışmaların yaptığı futbol sahalarını da içinde bulundurmakta. Ayrıca kafeteryası olan bir parkımız ve çocuklarımızın rahatça gelip vakit geçirdiği oyun parkımızda aynı alan içinde. Mahallemde Osman Öksüz Parkımız da bulunuyor. Şimdi Mahalle sakinlerimiz ile yaptığım görüşmelerle onların istekleri doğrultusunda Atilla Spor Kulübü’nün de çalışmalarını yaptığı bu parkımızın adının Güneşli Parkı olması için belediyemize yazılı bir talebimiz olacak. Mahalleden geçen Eski İzmir, Halide Edip Adıvar ve Yeşillik Caddelerimize 32 sokağımızda bağlanmış durumda. Gün içerisinde cadde ve sokaklarımızdaki trafik yoğunluğu en büyük sıkıntılarımızın başında gelmekte, özellikle buradaki alış veriş merkezleri ve sağlık kuruluşlarına gelen vatandaşların en büyük sıkıntısı otopark sorunu. Bu sorunun çözümü içinde yine Konak Belediyesi ve Büyükşehirle görüşmelerim oldu.” diye konuştu.

İZMİRPARK, GÜNEŞLİ’DE

30 Ağustosta açılması düşünülen dev alışveriş merkezi olan İzmirpark’ın açılmasından sonrada mahallesindeki hareketliliğin daha da artacağına dikkat çeken muhtar Sevinç Özkan, “Bu alışveriş kompleksi tıpkı, İzmir’in değişik yerlerindeki diğer büyük AVM’ler den daha kapsamlı olacak. Bu alana 3 yüz araç park kapasiteli katlı bir otopark yapılıyor. Bizde mahalle sakinlerimizle aldığımız bir kararla bu katlı otoparkın giriş katının pazaryeri olması için belediye ile görüşmelerimiz sürüyor. Egepol Hastanemizin otoparkının olmaması nedeniyle buraya gelen araçlar mecburen çevredeki sokaklar içine park ediyor. Buda burada yaşayan mahalle sakinlerinin park yeri bulmasını zorlaştırıyor. Mahallemiz kültür düzeyi yüksek kişilerden oluşuyor, bu konuda sakin ve huzurlu bir semt olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Gelir düzeyi olarak da orta halli denecek bir yapıya sahibiz. Mahallede yaşayanların neredeyse yarıya yakını ev sahibi diğer yarısı da kiracı denebilir. Ulaşım konusunda son derece rahatız, Konak ve şehrin diğer ana arterlerinden Gaziemir’e Uzundere’ye giden bütün araçlar mahallemizden geçiyor. Ayrıca İzmir Metro’nun Üçyol İstasyonu yine mahalle sakinlerimizin işlerine gidip gelmelerinde çoğunlukla kullandığı bir toplu taşıma sistemidir. Mahalle sakinlerimizin içinde son dönemde Suriye’den gelerek burada yaşayan hiçbir kaydı bulunmayan 10 kadar aile tespit ettim. Bu kişilerle ilgili hiçbir şey yapamıyoruz, bu konuları kaymakamlığımız ve ilgili kurumlarımızla paylaştım. Eşrefpaşa Polis Merkezi çok yakınımızda bu anlamda mahallemin asayiş olayları bakımından sakin bir mahalle olduğunu söyleyebilirim. Münferit hırsızlık ve benzer suçlar açısından da başka mahallelerden gelenlerin karıştığı olaylarda arada bir oluyor. Mahallemin altyapı ve üst yapısında tespit ettiğimiz eksiklikleri önümüzdeki günlerde ilgili kurumlarıma taşıyarak çözümü noktasında takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.