TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın cinayetlerini durduracağız

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, kurdukları platform ile ilgili bilgileri ve kadına şiddet hakkındaki düşüncelerini gazetemizde bizlerle paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2014 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadın cinayetlerini durduracağız

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, kurdukları platform ile ilgili bilgileri ve kadına şiddet hakkındaki düşüncelerini gazetemizde bizlerle paylaştı

DAVUT İPEK

Şimdiye kadar hepimizin hayatımız boyunca en az bir kere bile olsa karşılaştığı, duyduğu ya da bizzat yaşadığı kadına şiddet sorunu son zamanlarda oldukça artmış durumda. Sağlık Bakanlığı resmi kayıtlarına göre geçen yıl ülkemizde kadına yönelik şiddette 12 binden fazla vaka meydana geldi. Üstelik bunlar sadece resmi olarak kayda geçenler.  İzmir kadına yönelik şiddet sıralamasında geçen yıl 1213 vakayla Türkiye’de ilk sıralardaydı. Bu yılın ilk altı ayında ise ilk beş sırada İzmir görünmüyor. Fakat resmi kayıtlara yansımayan bu rakamlar, kadına yönelik şiddetin olmadığı anlamına gelmiyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri hususundaki görüşlerini bildirmek üzere gazetemize konuk oldu. Platform olarak durum karşısında alınması gereken önlemler ile ilgili çözüm önerilerini bizlerle paylaşan Kural “Kadına şiddet nerede, nasıl, kim tarafından, ne zaman yapılıyor ya da yapılacak bunu kestirmek gerçekten zor. Bu hiç belli olmayan bir konu. Çünkü bunun etnik köken, ekonomi veya eğitim gibi kavramlarla uzaktan yakından alakası yok. Kadına şiddet olayları toplumun her kesimde yaşanıyor maalesef. Zengin, fakir eğitimli eğitimsiz fark etmiyor. Her kadın şiddete uğrayabiliyor bu ülkede. Toplumumuzun en kapsamlı sorunlarından biri bu aslında” dedi.

“ÖNERİLERİMİZ VAR”

Kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek amacıyla belli başlı çözüm önerilerinin olduğunu belirten Kural, sözlerine şöyle devam etti: “Kadına yönelik şiddetin artık son bulmasını istiyoruz. Bunun için platform olarak bazı çözüm önerileri ürettik. İnanıyoruz ki Kadına Yönelik Şiddeti Durduracağız Platformu olarak sunduğumuz bu çözüm önerileri uygulanırsa, ülkemizde kadına yönelik şiddet oranı önemli ölçüde düşecektir. Bu konu hakkındaki bazı önerilerimiz şunlar; Şu an görevde olan devlet yetkilileri, iktidar ve muhalefet partisi liderleri ve diğer milletvekilleri, kadına yönelik şiddeti kınayan açıklamalar yapsınlar. 6284 Sayılı, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun fiili olarak uygulansın. Kadına yönelik şiddet uygulayanlara ağır cezalar gelsin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları gibi… Devlet eliyle bir Kadın Bakanlığı kurulsun. Son olarak da anayasaya cinsel ayrımcılıkla ilgili maddeler eklensin. İnanıyoruz ki bunlar yapılırsa toplumumuzda kadına yönelik şiddet diye bir şey kalmayacaktır.”

“YASA İSTİYORUZ”

Ülkemizde 6284 sayılı kanunun fiili olarak kadınlara çok da yansımadığını söyleyen Kural, yasaların kadınların tek silahı olduğunu ve 6284 sayılı kanunun gerçekten uygulanmasının gerektiğini vurguladı. Kadına karşı şiddetin son bulmasının topluma karşı yapılan en büyük iyilik olacağını savunan Kural, “Bizler bu platformu başka kadınlar ölmesin, başka kadınlar artık şiddete uğramasın diye kurduk. Biz onlar için buradayız. Elbette ki şiddet gördüğü halde susturulan ve şiddet görmeye devam eden kadınlarımız var. Bize bunların haberleri çok geliyor. Kadınlara uygulanan bu baskının bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Devlet bu konuda gerekli adımları atmalıdır” dedi.

HERKESİN DESTEĞİ LAZIM

Toplumun en büyük yaralarından olan kadına şiddet konusunda her ne kadar kadınlar öncülüğünde hareket edilse de erkeklerin de desteğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Sanem Deniz Kural, “Bu, toplumun sorunudur. O halde erkek kadın ayrımı yapmadan tüm toplumun desteğini bekliyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu her ne kadar kadınlar öncülüğünde hareket etse de etkinliklerimize ve yürüyüşlerimize erkekler de geliyor. Onların destekleri elbette bizler için oldukça önemli” dedi.

“DAVALARIN TAKİPÇİSİYİZ”

Platform olarak takip ettikleri birçok dava olduğunu belirten Kural, kadın cinayetleri davalarının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Eskiden kadın cinayetleri davalarında zanlılara cezai indirimler uygulandığını da söyleyen Kural, “Uğraşlarımız sayesinde artık ceza indirimleri verilmiyor. Dava süreçlerinde kadınlarımızın yanında oluyoruz. Bu konuda kendilerini asla yalnız hissetmesinler. Haklarını her koşulda savunmaları gerektiğini unutmasınlar” dedi.

DEVAM EDEN DAVALAR

3 Eylül Yasemin YÜKSEL davası (Bayraklı Adliyesi), 11 Eylül Serpil ERFINDIK davası (Bayraklı Adliyesi), 12 Eylül Ferdane ÇÖL davası karar duruşması (Bayraklı Adliyesi), 17 Eylül Nuray Çelik - Hasan Çelik davası (Bayraklı Adliyesi), 29 Eylül Zerrin Canol davası (Karşıyaka Adliyesi)…  Tüm İzmirlilerin desteklerini beklediklerini belirten Kural son olarak “Şiddete uğrayan kadınlar www.kadincinayetlerinidurduracagiz.net adresinden bizlere ulaşsınlar” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.