TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gönüllerdeki imzayı deftere attılar

Hüseyinoğulları ile Konak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve geleneksel hale gelen toplu nikahta yıllardır gönüllere atılan imzalar deftere atılarak resmiyete döndü

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2014 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gönüllerdeki imzayı deftere attılar

DİLEK BAKIRKAYNAK

Hüseyinoğulları ile Konak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği toplu nikah töreninde İzmir Konak Belediyesi’ne bağlı Kültürpark Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Nejla Yelkikalan, çiftlerin şahitler huzurunda gecikmiş mutluluklara imza atmasına vesile oldu.

Levent Mahalle Muhtarı Cevat Çavuşoğlu  ve gönüllerin babası diye tabir edilen Sedat Bozkurt toplam 23 çiftin nikah şahitliğini yaptı. Gecenin ilk çiftinden sonra duygu ve düşüncelerini dile getirmek adına kısa bir konuşma yapan Sedat Bozkurt, resmi olmayan evli çiftlerin o geceden sonra resmi evlilik cüzdanına kavuşacağını belirterek, “Yıllardır bu imkanı bize sağlayan Konak Belediye Başkanlığı, Nikah Memurluğu, mahalle muhtarları ile çalışmaktan çok mutluyum. Resmi nikahı kazandık, hak ettik aldık bundan sonra ne yapacağız? Bundan sonra birbirimize sadakatle, inançla, saygılı ve sevgili olacağız. Evli çiftler birbirine yalan söylemeyecek ve birbirine saygı duyacaklar. Bugün aramızda Sayın Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş olacaktı. Toplantının uzun sürmesinden dolayı aramızda bulunamadı. Umarım bir sonraki toplu nikahımızda aramızda yer alacak” dedi.

“MİRAS KALSIN”

Yaklaşık 20 yıldır Hüseyinoğulları ailesi olarak toplu nikah ile mücadele ettiklerini vurgulayan Bozkurt, “İnşallah ömrümüzün sonuna kadar da mücadele edeceğiz. Tek temennimiz resmi nikahı olmayan çift kalmasın. Kucağımda torunum Dilek Düzağar ile konuşuyorum. Çocuklarıma ve torunlarıma bu davranışlar miras kalsın istiyorum” şeklinde konuştu.

“DÖNÜM NOKTAMIZ”

23 çiftin imza attığı toplu nikah töreninde, en küçüğü 17 yaşında iken en büyükleri ise 46 yaşında olan çiftler birlikteliğe imza attı.  20 yıl sonra gönül birlikteliklerini resmiyete döken Rıfat Gürhan Karaman ve Filiz Kahramaoğlu, geç kalınmış bir adım attıklarını belirterek, “Bugün bizim dönüm noktamız. Bugün anladık geç kalmışız. İkinci baharımızı yaşıyoruz” dediler.

Geleneksel hale gelen toplu nikah törenine Levent Mahalle Muhtarı Cevat Çavuşoğlu , Ege Roman Dernekleri Federasyon Danışmanı Hüseyin Özyıldızlı ve İzmir Tüm Demokratik Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Şen de katıldı.

Nikahı kıyılan çiftlere Sedat Bozkırt, nihah cüzdanlarının yanı sıra kıbleyi gösteren akıllı kutu hediye ederek çiftlere mutluluklar diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.