TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SERPİL İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, eski kocası tarafından öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Serpil Erfındık için İzmir Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SERPİL İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

EMİNE ŞEKER

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu eski kocası tarafından öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Serpil Erfındık için İzmir Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Serpil Erfındık’ın annesi Tülay Aksakal da katıldı. Kadın cinayetlerine tepki gösteren grup ‘Adalet biziz, susmayacağız’, ‘Kadın cinayetlerini Durduracağız’, ‘Kadın katillerine indirim değil ağır ceza’, ‘Serpil için adalet istiyoruz’ gibi sloganlar attı. Basın açıklamasından sonra duruşma için adliyeye girdiler.

SAVCI DİKKATE ALMADI

Basın açıklamasını yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Emine Sözüdoğru, Serpil Erfındık’ın 15 Aralık 2013’te boşandığı kocası Vedat Atik tarafından, çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatarak, “Koruma altında olduğu halde, aldığı tehditler nedeniyle defalarca kez savcıya başvuran Serpil kardeşimizi savcı dikkate almadı. Öğretim görevlisi olarak çalıştığı Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yönetim kademeleri Serpil hocanın yardım isteğine rağmen, kendi çalışanına sahip çıkmadı. Serpil kardeşimizin ölümüne adeta göz yumuldu” dedi.

KATİLLER CEZA İNDİRİMİ ALMAYA ÇALIŞIYOR

Eylül ayında 28 kadının öldürüldüğünü ifade eden Sözüdoğru, “Kadınlar en çok kocaları, eski kocaları, erkek arkadaşları tarafından ve kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürüldü. Tıpkı Serpil kardeşimiz gibi. Şimdi, Serpil kardeşimizin katili de, diğer kadın katilleri gibi ceza indirimi almaya çalışıyor. Ancak yürüttüğümüz mücadele sonucunda, eylül ayı içerisinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak takip ettiğimiz Gülşah Kurban, Sevim Gündoğdu, Yasemin Varıcı ve Ferdane Çöl davaları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile sonuçlandı. İstanbul’da Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan kocanın davasının ‘basit yaralama olmadığı’ ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiği kararı verildi. Ayrıca, kadın katillerine caydırıcı cezanın yasalaşması için emsal teşkil edecek bir diğer karar da Yargıtay’ın Adana’da öldürülen Hülya Işık’ın katiline verilen müebbet hapis cezasını bozması ve cezayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevirmesi oldu. Yürüttüğümüz mücadele sonucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kadın cinayetlerini kınamak ve kadın katilleri için ‘elleri kırılsın’ demek zorunda kaldı” şeklinde konuştu.

CAYDIRICI CEZA OLMAK ZORUNDADIR

Sözüdoğru, Serpil Erfındık’ın katilinin en ağır cezayı alması için toplandıklarını söyledi. Sözüdoğru, Serpil için adalet sağlansın diye, kadın cinayetlerini durdurmak için, kadın hareketinin acil taleplerini şöyle sıraladı, “Cumhurbaşkanı, Başbakan ve meclisteki bütün parti liderlerinin kadına yönelik şiddeti kınamak zorundadır. 6284 Sayılı Korunma Kanunu etkin uygulanmak zorundadır. Ceza kanununda caydırıcı ceza olmak zorundadır. Kadın Bakanlığı kurulmak zorundadır. Cinsiyet ve cinsel yönelim eşitliğini esas alan yeni anayasa olmak zorundadır. Yaşam hakkımızı alacağız, kadın cinayetlerini durduracağız diyen kadın kardeşleri olarak, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Serpil Erfındık’a sahip çıkıyoruz. Serpil Erfındık kardeşimizin davasında adalet yerini bulmalıdır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.