TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süleyman Soylu’nun İzmir temasları

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili İzmir’de çeşitli temaslarda bulundu. Soylu’nun ilk durağı Menderes oldu. Ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Soylu, Mardinliler Vakfı’na konuk oldu. Yoğun bir gün geçiren Soylu, son olarak Karabağlar’da halkla buluştu

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Süleyman Soylu’nun İzmir temasları

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili İzmir’de çeşitli temaslarda bulundu. Soylu’nun ilk durağı Menderes oldu. Ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Soylu, Mardinliler Vakfı’na konuk oldu. Yoğun bir gün geçiren Soylu, son olarak Karabağlar’da halkla buluştu

A. Feyzi MİRHANOĞLU

Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu iki günlük İzmir programına Menderes’ten başladı. Menderes’te düzenlenen kahvaltılı toplantıya Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, İl Başkanı Bülent Delican, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, il yönetim kurulu üyeleri, partililer, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

“HERKES CUMHURBAŞKANI OLACAK”

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesi halinde herkesin Cumhurbaşkanı olacağını belirten Soylu, “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığından ne anlıyorsunuz? Yavaş yavaş keyifle sayıyoruz. Buradan herkes duysun. Cumhurbaşkanı olursa 1071’de Anadolu ile Türkleri birleştiren Alparslan, Osman Gazi, Ertuğrul Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Abdülhamit, Abdülmecit Cumhurbaşkanı olacak. Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan Cumhurbaşkanı olacak Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesi gerçekleşecek. Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa emekliler, köylüler, milletin vicdanı Cumhurbaşkanı olacak. Erdoğan herkesin Cumhurbaşkanı olacak. Alevilerin, Kürtlerin, Boşnakları, Çerkezlerin, Romanların, yani 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacak” diye konuştu.

 

İHSANOĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da eleştiren Süleyman Soylu, “Devlet Bahçeli’ye göre Ekmeleddin, Kılıçdaroğlu’na göre Ekmel, bize göre ne olduğu belli olmayan, Türkiye’nin önüne konulan bu kişi nereden çıktı? İki gün önce gördüğünüz gibi bu proje Pensilvanya projesidir. Tayyip Erdoğan’da kimsenin damgası yok. Onda sadece Türkiye’nin damgası var. Sürekli fikir değiştiren bir isim var. Karar değiştiriyor. Efendilerini dinliyor. Akıl yaşta değil baştadır. İnsan 200 değerlerinden uzak yaşarsa yaşasın kaç okkadır belli olur. İstiklal Marşı’nı, Çanakkale Şiiri ile karıştırıyor. Bilmiyor, anlamıyor, hissetmiyor. O eski Türkiye, sindirilmiş, korkutulmuş bir Türkiye sanıyor. Bu millet neyin, nasıl olduğunu bilir şekilde seçime gidiyor. Dediler ya ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ Ben de diyorum ki: Siz de tıpış tıpış siyaset sahnesinden silineceksiniz” diye konuştu.

 

SOYLU’DAN YENİ YÖNETİME HAYIRLI OLSUN

  

AK Parti İzmir’e yeni seçilen çiçeği burnunda İl Başkanı Bülent Delican’a Başbakan Erdoğan’ın katıldığı miting için teşekkür eden Soylu, 12 kişilik İl Yürütme kurulunun ne zaman belirleneceği konusundaysa, “insiyatif Delican’da” dedi.

 

AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun il başkanlığını ziyaretine AK Parti Milletvekilleri İlknur Denizli, Rıfat Sait, il yöneticileri, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz cumartesi günü Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingde yaptığı çalışmadan dolayın İl Başkanı Bülent Delican’a teşekkür eden Soylu,“Yeni il başkanımız İzmir’de çok güzel başarıların altına imza atacak. İzmir mitingi için bütün parti yönetimine, çiçeği burnunda il başkanına çok teşekkür ediyoruz. İzmir mitingi bütün Türkiye’ye sinerji yarattı. İstanbul mitingini domino etkisi ile daha coşkulu hale getirdi. Siyasette domino etkisi diye bir şey vardır. Bir önceki organizasyon sonrakini tetikler. Bu heyecanı Türkiye’ye yaşattıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“DELİCAN’IN İNSİYATİFİNDE”

AK Parti İzmir İl Yürütme Kurulu’nda yer alacak isimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Delican’ın insiyatifinde açıklanacağının altını çizen Soylu, “Yönetimde nasıl titiz davrandıysa yürütmeyi de öyle yapacaktır. Buna inanıyoruz. Bizim kadromuzda kişiler ciddiyetle görevlere gelirler, yaparlar ve ayrılırlar. Biz bunu bayrak değişimi olarak görüyoruz. Yeni arkadaşlar heyecanla geldiler. Hem İzmir’i yansıtmaya çalışırken AK Parti değerlerini yansıttılar. Kadronun güzel oluşmasından çok bizim beklentilerimiz var. Siyasette il yönetim kurulu üyeliği önemli görevdir. Bugüne kadar yapılanlara baktığımızda önemli isimler mevcuttur. İzmir’de yeni sayfa açılmıştır. Yeni sayfa inşallah başarılı olacaktır. Kredi açması, herkesin destek vermesi gerekir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Çatı Aday İhsanoğlu’na destek veren partileri de eleştiren Soylu, “Her Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemizde krize dönüşmüştür. Siyasi istikrar krizinden sonra ortaya çıkan ekonomik krizin faturası da halk ödedi. Halkın cumhurbaşkanını seçmesi gelişmişlik seviyesidir. Cumhurbaşkanı adayının ‘18 milyon fazla oy basılacak’ açıklaması siyasetten bir haber olduğunu gösterir. Bu da acınacak bir durumdur. Yüksek Seçim Kurulu, fazla oy pusulasını pusulalar zarar gördüğünde kullanmak için basıyor. Ayrıca teminatı da YSK’dır. Yapılan açıklama yanlış. Çok çiğ bir kampanya yürütülüyor. Rehberler de yanlış. Muhalefet partileri de iktidar partisine olan hırslarını aday üzerinden çıkarmaya çalışıyor. Biz attığımız adımın ne anlam ifade ettiğini biz çok iyi biliyoruz. Gezi olaylarına, 17 Aralık sürecine baktılar ama Türkiye kazanacaktır” dedi.

 

İZMİR’DEN DESTEK İSTEĞİ

Arabayı 12 yıldır devirmeyen, ekonomik krize sokmayan Başbakan Erdoğan’a İzmir’in destek vermesini isteyen Soylu, “İhsanoğlu çiğ siyaset yapan bir insan. Çıkıp ‘AK Parti içinde yer alan Gül’cüler bana oy verecek’ diyor. Bu gerçekten çok çiğ açıklamadır. Kılıçdaroğlu, siyasi hırslarından dolayı marjinal gruplarla bir araya gelerek yıkım ekibi oluşturdu. Medeniyetin incisi güzel İzmir bu sürece katkı koyacaktır. Bu destek, Türkiye’yi, milletimizi desteklemeleri anlamına gelir. İzmirliler siyasi ders versinler. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye uyarı verilmelidir. Hak edenle etmeyenin kararını İzmir’den net şekilde bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

“MARDİN TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİNE ÖRNEK”

AK Parti İzmir İl Başkanlığı ziyaretinin ardından İzmir Mardinliler Vakfı’nda Mardinlilerle öğle yemeğinde buluştu. Onlarca defa Mardin’e gittiğini, Midyat’a 5-6 sefer uğradığını konuşmasının başında dile getiren AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Ben her uğradığımda Mardin’de zenginlik gördüm. Sokaklarıyla tarihiyle insanlarıyla o bir arada yaşama kültürünün nasıl olacağını anlatmasıyla, Mardin Türkiye’nin gelmişine ve bugününe de hep örnek gösterdi kendisi. Her dilden, her kökende insanların bulunduğu bir yer Mardin. Acaba ben Mardin’e nasıl gidebilirim diye insanların iç geçirdiği Mardin. İzmir’de de aynı anlayışı, aynı ahengi oluşturmuş bulunmaktayız. Yerel seçim döneminde geldik. Derin bir hoşgörüyle karşılandık. Sohbet ettik. Birbirimize duyduğumuz o güzel duygular içersinde ayrıldık” ifadelerini kullandı.

10 AĞUSTOS BÜYÜK MEDENİYET İÇİN ÖNEMLİ

Yine Türkiye için çok önemli bir dönemde olunduğunu vurgulayan Soylu, “10 Ağustos çok önemli. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafına en çok yaklaştığımız zaman dilimindeyiz. 17 Aralık’a, 25 Aralık’a buradan bakalım. Bu toprakları buradan ucuzlatmaya çalışanlara buradan bakalım. Irak Kürdistanı’ndan Türkiye’ye Dörtyol’a gidecek o petrolün Türkiye’den akmaması için gerçekleştirilen hamlelere buradan bakalım. 47 milyar dolar bittiğinde oluşabilecek ta Viyana’nın içine kadar gidecek projeye böyle bakalım. Bu milliyet hangi şuurla hareket ediyor. Bu toplumda büyük bir şuur var” diye konuştu. Bugün Tayyip Erdoğan olmadan ‘Barış Süreci’nin devam edemeyeceğine dikkat çeken Soylu, “Erdoğan bu süreçte Türkiye’nin birliğini ikna etmiştir. Türkiye’de çözüm süreci gerçekleştiğinde artık orta doğuya bir vesile ile barış gelip onu yönetilebileceğine ikna etmiştir. Eğer onun iknası olmasaydı 2 yıldır Türkiye anaların ağlamadığı geleceğe huzurla bakan bir memleket olmayabilirdi. Biz eski Türkiye’yi biliyoruz. Gazete gitmeyen, öylerin boşaltıldığı, insanların huzursuz olduğu Türkiye’yi biliyoruz. Otobüs yolculuklarıyla Mardin’den İstanbul’a 2 günde dinlenerek gelindiğini biliyoruz. Bugün büyük işler yapıldığını görüyoruz” diye konuştu.

“BARIŞ İÇİN ERDOĞAN’A ‘EVET’ DİYECEĞİZ”

Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman ise ülkede Barış Süreci’nden mutlu olduklarını ifade ederek, “İki yıldır bir şehit gelmiyor. Ben Mardin Midyatlıyım. 10 yıl önce Beyazsu’ya rahat gidemiyorduk. Şimdi Avrupa’dan, Mardin’e, Doğu Anadolu’ya, Güneydoğu Anadolu’ya çok rahat bir şekilde gidiyoruz. Bu kanı durduran herkesten Allah razı olsun ve rabbim yardımcısı olsun. İnşallah bu mimarı halk o kadar benimsedi ki benim ablam umreden geldi Kabe’de dönenlerin hepsi Başbakan’a dua ediyorlar. Demek ki milyonların duasını alıyor ki bu güne kadar suikasta Allaha çok şükür, mutlaka teşkilatı ekibi de var. Biz bu barış sürecini çok önemsediğimiz için cumhurbaşkanlığı sürecini de çok önemsiyoruz. Tüm İslam aleminin selameti için inşallah 10 Ağustosta başbakanımıza evet diyeceğiz ve inşallah onu cumhurbaşkanlığına çıkaracağız. Bu makamı hak eden biri varsa o da başbakanımızdır. Artık Mardin Midyat’ta sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

“MARDİNLİLER KADİR ŞİNAZ İNSANLAR”

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise, “Biz aile olarak Mardinliye kız verdik. Eniştem Mardinli. Ben Mardinlilerin ne kadar kadir şinaz insanlar olduğunu gördüm. Mardin’e henüz gitmedim ama en çok merak ettiğim yerden biri Mardin. Sizin gibi güzel insanlar İzmir’e çok şey kattı. İzmir’de huzur ortamı varsa birazda Mardinli kardeşlerimiz sayesinde var. Mardinli kardeşlerim AK Partiyle bütünleşmiş durumda çünkü biliyorlar ki bu ülkenin geleceği AK Parti çatısı altında toplanmış durumda. 10 ağustos’ta inşallah Başbakanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.