TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvan Mezarlığı’na yer aranıyor

Karşıyaka Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hayvan severlerin isteği doğrultusunda başlattığı çalışma meclis üyelerinin oylarından geçmiş yeri de tespit edilmişti. Aradan kısa süre sonra bu alanında içinde bulunduğu bölge Çevre Bakanlığınca ‘Rezerv alan’ ilan edilince belediyenin bu projesi askı da kaldı. Karşıyakalı hayvan severler geçen sürede yaşamını yitiren hayvanlarını gömmek için bölgeye giden hayvan severler hayal kırıklığı yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayvan Mezarlığı’na yer aranıyor

HAMZA GÜL

Türkiye'nin ikinci hayvan mezarlığını Karşıyaka’ya yapılması bakanlık engeline takıldı. Karşıyaka Belediyesi’nin Örnek köy Mezarlığının kuzeyinde 4 bin 400 metrelik belirlediği alan hazineye aitti. Belediye bu araziyi hazineden talep ederken devreye giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyenin hayvan mezarlığı için talep ettiği 4 bin 400 metrekarelik alanında içinde bulunduğu bölgede 200 dönümlük bir alanı ‘Rezerv alanı’ olarak ilan etti. Rezerv alanlarda ise tamamen ilgili bakanlıktan başka hiçbir kurum buraya dokunamıyor. Bu gelişmelerin ardından Karşıyaka Belediyesi’nin 2013 yılında almış meclis kararı da belirlenen yer bakanlığa geçtiği için uygulanamadı. Hayvan severlerin sabırsızlıkla bekledi çalışma gerçekleşmeyince hayvan sahipleri konuyu medya aracılığı ile kamuoyunda paylaştı.

KONU SOSYAL MEDYADA                                                  

Köpeği Herkül’ü kaybedince yaşadığı mezarlık sorunu ile sıkıntılı günler geçiren Firuze Tarhan, gazetemize açıklamalarda bulunmuş ve ‘Mezarlığa hazine engeli’ manşeti ile yayınlanan haberin oldukça etkili olduğuna dikkat çeken Tarhan, “Sizin haberden sonra benimle aynı sıkıntıyı yaşayan çok sayıda kişilerle tanıştım, şimdi konuyu sosyal medya aracılığı ile imza kampanyasına dönüştürdüm. Kampanya başladıktan çok kısa bir sürede çok farklı kesimlerden gelen desteklerle imzalar bir anda yüzü geçti. Bu duyarlılık elbette biraz olsun acımı dindirdi. Ancak nihai sonuç alana dek bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyım” dedi.

BELEDİYEDEN TELEFON

Karşıyaka Hayvan Mezarlığı ile ilgili yayınların üzerine harekete geçen Karşıyaka Belediyesi’nin hayvan Mezarlığı hakkında açıklamalarda bulunmasının kendisini heyecanlandırdığını belirten Tarhan, “Telefondaki ses konunun belediyenin gündeminde olduğunu, eski belirlenen yerin akıbeti hakkında bilgiler verdiler. Israrla yer bakıldığını ve ilk bulunacak yere göre yeniden belediye meclis kararı ile hayvan mezarlığının yapılacağını söylediler. Çok heyecanlandım. Bir an için Herkül’üme bir mezar yapabileceğim diye kalbim çarpmaya başladı. Artık bende bu gelişmenin üzerine bir rahat nefes aldım. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

BELEDİYE YER ARIYOR

Hayvan Mezarlığı konusunda aradığım Karşıyaka Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Bahse konu Hayvan Mezarlığı için Örnekköy Mezarlığının kuzeyinde belirlenen 4 bin 400 metrelik alan için belediye meclisi karar çıkartmış ve proje hazırlanmıştı. Ancak bu kararın ardından belediyenin belirlediği hayvan mezarlığı yerinin de içinde bulunduğu 200 dönümlük bir alan hazineden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devir edildi. Bakanlık da bu alanı ‘Rezerv Alan’ ilan etti. Dolayısıyla bizim burada herhangi bir yatırım yapma şansımız kalmadı. Şimdi yeni bir yer arayışına başlanıldı, bulunduğu andan itibaren seri bir şekilde konu belediye meclisinde oylanacak ve hazır olan proje hayata geçirilecektir."

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.