TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Konak’tan teşekkür belgesi

CHP Konak İlçe Yönetimi Fuar Kültürpark alanında düzenlediği kokteylin ardından seçimlerde görev alan partililere Teşekkür Belgesi verildi. Çok sayıda parti yöneticisi ve partililerin biraraya geldiği kokteylde parti yöneticileri ve muhtarlar, var olan sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP Konak’tan teşekkür belgesi

HAMZA GÜL

30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından CHP Konak Örgütü, seçim sürecinde sahada ve sandıklarda görev alan partililere Teşekkür Belgesi verdi. Fuar Kültür Park’da verilen teşekkür kokteyli ve belge töreni için gelen mahalle muhtarları, parti yöneticileri, parti delegeleri ve üyeleri ile çok sayıda meclis üyesi de seçimden sonra ilk kez bir araya gelip kaynaşma fırsatı buldu. Başkan Sema Pekdaş’ın bir saatlik gecikmesi ile törene geldiği anda kürsüde CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı konuşuyordu. Saygılı biraz da Sema Pekdaş’ın gelmesine zaman kazandırmak istercesine uzun tuttuğu konuşmasını başkanın gelişi ile sonlandırdı. Saygılı, genel olarak Konak ve İzmir genelindeki seçim sonuçları üzerinde durduğu konuşmasında 2009 ve 2014 yerel seçimleri arasındaki tespitleri ile birçok konuya dikkat çekti. Hüseyin Saygılı, partililere yaptığı konuşmada, “CHP İzmir Teşkilatı olarak 2009 seçimlerinde 30 belediyeden 29’unu kazanmışken, 2014’te 30 belediyenin 22’sini kazanabildik. Buna bazıları başarılıyız diyebilir ancak ben de Sayın Genel Başkanımız gibi İzmir’de seçimde başarılı olmadığımız kanaatindeyim. Bize düşen bu saatten sonra bu başarısızlıklarımızı tespit edip, o sorunları partinin ilgili kurullarında değerlendirerek önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine daha az hata ile girebilmeliyiz. Soma’da yaşanan facianının sorumlusu olarak hepimizin suçlu olduğu görüşündeyim. Tüm toplum olarak suçluyuz. Yetkili ve sorumlu olanlar elbette burada direk suçlanabilir ama bizlerde 1980 Anayasasının sonucu olarak örgütsüz bir toplum yapılma sürecinden ne yazık ki bölünüp parçalanarak çıktık. Bu anlamda orada yiten canlardan hepimiz sorumluyuz. Burada yaşamını yitirenlere bir kez daha başsağlığı diliyorum” dedi.

SADE TÖREN VE ALKOLSÜZ KOKTEYL

CHP Konak İlçe Örgütü’nün düzenlediği Teşekkür Belgesi sunma töreni ve kokteylinde bir araya gelen partililere seslenen ilçe başkanı Nilüfer Akyüz, “Millet olarak acı bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde düzenlediğimiz bu birlikteliğin daha renkli olması için müzik ve yemek olarak düşünmüştük. Ancak geçen hafta yaşanan Soma Faciasının acısı yüreğimizi yakarken bu eğlence tarzının şık olmayacağını düşündük. Umuyorum sizlerde bunu anlayışla karşılamışsınızdır. Bu anlamda kokteylimizde alkol bu nedenle yok. CHP Konak İlçe örgütü olarak 30 Mart Seçim sürecinde partililerimizin örgütümüzle iç içe uyumlu bir biçimde sürdürdüğü bu başarılı çalışmalarımızın önümüzdeki seçim dönemlerinde de  aynı şekilde devam edeceğini umuyorum. Burada bulunan tüm partili arkadaşlarımızın önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Konak ve İzmir’in dik duruşunu yine sandığa yansıtacağına inanıyorum” diye konuştu.

“MİLİTAN VALİ”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 30 Mart Seçimi ile üstlendiği görevin bilincinde ve sorumluluğunun sonuna kadar farkında olarak işe başladığını ve bundan sonraki süreçte de örgütle bağlarını kopartmadan Konaklılara hizmette ayrım yapmayacağına vurgu yaparak, “Örgütümüzün ve Konaklı seçmenin bana bir kadın olarak yüklediği sorumluluğun farkındayım. Bu bilinçle ben ve ekibim bu dönemde bugüne kadar yapılamayan hizmet ve yatırımları gerçekleştirmek için bütün imkanlarımızla çalışacağız. Ülkemiz zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Diktatörlük hevesinde olan Başbakanının Cumhurbaşkanlığı ile hayalindeki başkanlık sistemi için çalıştığını biliyoruz. Bu tehlikeye kesinlikle dur demek için artık 30 Mart geride kaldı. Biz önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a, geçit vermemek gibi bir mecburiyetimiz var. Bu bilinç ve sorumlulukla çalışacağız, ancak karşımızda İzmir’in kaynaklarını taşını, toprağını hoyratça kaçıran militan bir valimiz var. Bu yaşanan sıkıntıları bilerek önümüzdeki ilk genel seçimde Konak ve İzmir dayanışmasını tüm yurtta görüp CHP iktidarında bu yapılan haksızlıklara dur demek için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığı için ara vermeden çalışmalıyız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından seçim sürecindeki çalışmalara katılan saha ve sandık görevlilerine Teşekkür Belgeleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve CHP Parti Meclisi Üyeleri Nazik Işık ve Hüseyin Saygılı tarafından verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.