TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova’da tüm binalar pırıl pırıl olacak

Bornova Belediyesi, ilçe genelinde binaların fiziki görünümlerini iyileştirecek bir dönüşüm başlatıyor. Bina cephelerinin birbirine uyumlu renklere boyanmasından, klima yerlerinin düzenlenmesine kadar pek çok yeniliği içerecek projede hem görüntü güzelleşecek hem de evlerin değeri artacak. Pilot bölge olarak ilçenin en işlek ana arterlerinden biri olan Mustafa Kemal Caddesi’nden başlanacak

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2014 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova’da tüm binalar pırıl pırıl olacak

Nüfusu 420 bin olmasına rağmen, üniversiteler, sanayi siteleri ve hastaneleri kullanan vatandaşlarla birlikte 1.5 milyona kadar çıkan gündüz nüfusu ile bir cazibe merkezi olan Bornova’da bina cephelerinin ilçeye yakışır hale gelmesi için çalışma başlatıldı. Bornova Belediyesi, pilot bölge olarak belirlenen ilçenin ana arterlerinden biri olan Mustafa Kemal Caddesi’ndeki binalarda cephe düzenlemesi yapılması için gerekli hazırlıkları yapıyor.

APARTMAN YÖNETİCİLERİNE PROJE DESTEĞİ

Belediye bünyesinde kurulacak ‘Tasarım Birimi’ ve üniversitelerin ilgili bölümlerinin katkılarıyla oluşturulacak yeni düzenleme projeleri, apartman yöneticilerinin beğenisine sunulacak. Yöneticilerin önerileri ve istekleri de dikkate alınarak son şekli verilecek cephe düzenlemesi projesi kapsamında, binalar birbirine uyumlu renklere boyanacak, kilamalar belirli bir düzene göre yerleştirilecek, işyeri tabelaları disiplin altına alınacak.

KARARLARI BİRLİKTE ALACAĞIZ

İlçeyi her yönüyle güzelleştirmek ve yaşam kalitesini arttırmak için projeler ürettiklerini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bina cephelerinin güzel görünmesi kentin imajını doğrudan etkiliyor. Biz de bu doğrultuda Mustafa Kemal Caddesi’ni pilot bölge olarak belirleyip cephe düzenlemesi çalışmalarına başlayacağız. Belediyemizin tasarım birimi, ünivertilerimizin ilgili bölümleri proje oluşturacak. Bu sürece apartman yöneticilerini de dahil edip ortaya çıkan projelerle ilgili katkılarını alacağız. Binalarımızın güzel görünmesinin ilçemizde ne kadar olumlu bir hava yarattığını göstermek istiyoruz” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.