TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TATCA’da geri sayım

Türkiye Hava Trafik Kontrolleri Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen Tatca Havacılık Festivali’nde geri sayım başladı. Festivale günler kala TATCA Derneği İzmir Hilton Oteli’nde bir basın toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TATCA’da geri sayım

Türkiye Hava Trafik Kontrolleri Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen Tatca Havacılık Festivali’nde geri sayım başladı. Festivale günler kala TATCA Derneği İzmir Hilton Oteli’nde bir basın toplantısı düzenledi

DAVUT İPEK

Türkiye Hava Trafik Kontrolleri Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen Tatca Havacılık Festivali’nde geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl renkli görüntülere sahne olan festival bu sene de oldukça iddialı. TATCA ve Dev Ajans organizatörlüğünde düzenlenen festival İzmir Selçuk-Efes Havaalanı’nda gerçekleştirilecek. Ana sponsoru TAV Havalimanları İşletmesi olan etkinliğin diğer sponsorları arasında; Atlas Jet, Pegasus, Sun Express, Onur Air, ICF, İSG, Drunken Duck, Corendon ve Free Bird de yer alıyor. Ayrıca 13-14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalin destekçileri arasında TC.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, İstanbul Havacılık Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Kaymakamlığı ve Selçuk Belediyesi de yer alıyor. İki gün boyunca sürecek olan festivalde; Hava akrobasi gösterileri, sanal havacılık gösterileri, paraşüt gösterileri, helikopter gösterileri, havacılık temalı yer etkinlikleri, ilgili üniversite ve kulüp etkinlikleri, model uçak gösterileri, çocuk oyun alanları, konserler, hediye uçuşlar ve yarışmalar düzenlenecek.

GURUR DUYUYORUZ

Festivalle ilgili konuşan Türkiye Hava Trafik Kontrolleri Derneği Genel Başkanı Selim Ergun Ak, “Türkiye’ye bu festivali kazandırmakla gurur duyuyoruz” diyerek, havacılık festivalinin her geçen gün daha da iyi bir noktaya taşındığını belirtti. TATCA İzmir Şube Başkanı Tansu Bayındır da gençliğe ve havacılığa katkı sağlamak amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini ifade etti. Etkinliğin organizatörlüğünü yapan Dev Ajans Bütünleşik Pazarlama İletişimi Başkanı Erhan Gölbey ise “TATCA önderliğinde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun gelişerek büyümesi bizleri çok mutlu ediyor. Havacılık sevdalıları tarafından benimsenen bu festival, gelecek yıllarda da devam edecektir” dedi. Festival de ayrıca dünyaca ünlü akrobasi pilotumuz Ali İsmet Öztürk de konuklara heyecanlı dakikalar yaşatmaya hazırlanıyor. Toplam uçuş saati 4500 saatin üzerinde olan Öztürk, festivalin ilk gününde ‘Mor Menekşe’ isimli akrobasi uçağıyla Acromach Air Show’u gerçekleştirecek. Bir diğer akrobasi pilotumuz olan Oğuzhan Yararcan da Passion Show ile misafirlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca festival kapsamında, uluslararası arenada da tanınan İtalyan Maurizio Perissinotto da Scarlet Rose Air Show ile katılımcılarla buluşacak.

HEM YERDE HEM GÖKTE

Bu yıl da bütün havacılık sevdalılarını misafir etmeyi amaçlayan ve festivalde yer alacak olan konuklara unutulmaz iki gün geçirmeyi planlayan TATCA Derneği, bir yandan gökyüzünde akrobasi şöleni sunmayı planlarken diğer yandan da yer etkinlikleriyle konukların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek olan çekilişlerde misafirler uçuş hakkı kazanırken birçok sahne etkinliğine de katılacak. Üstelik sponsor firmanın da desteğiyle, misafirlere paraşüt atlama, uçağa binme hakkı ve ücretsiz uçak bileti de verilecek. İki gün sürecek olan festivalde bir yandan etkinlikler devam ederken diğer yandan da çeşitli konserlerle katılımcılar müziğe doyacak. Etkinlik öncesi Hilton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısına katılan ünlü pilot Ali İsmet Öztürk, “Bu çok özel bir etkinlik. Çünkü ülkemizde buna benzer festivaller sanıyorum ki yok. Burada işini iyi yapan insanlar var ve ben bu insanlara teşekkür etmek istiyorum. Özelikle TATCA Derneği’ne bu festivale öncülük ettiği için şükranlarımı sunuyorum. Bu tür etkinliklerin daha fazla gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. TATCA Havacılık Festivali’nin geleneksel hale gelmesini ve nice uzun yıllar boyunca devam etmesini diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.